Nieuws - AFC O10-1 – SDZ O10-1 - JO10-1

26 september 2016

AFC O10-1 – SDZ O10-1

Vooraf

Met 6 punten uit 2 competitieduels is er maximaal gepresteerd. Kan AFC O10-1 opnieuw een goede prestatie neerzetten tegen SDZ O10-1?

De wedstrijd

We starten met Denchello, Eduardo en Hessel als wissel. Achterin Mick, Rijk en Andrew en natuurlijk op doel Daan. Op het middenveld staat Jaden en voorin Gyvani en Tycho. Vanaf de aftrap is al snel duidelijk dat AFC veel sterker is. Er zijn eigenlijk alleen maar kansen voor AFC, maar een doelpunt blijft uit.

We zitten in de 11e minuut als SDZ aan AFC kant mag ingooien, maar de bal simpel door Andrew voor de voeten van een aanvaller wordt weggetikt. Bal komt direct bij Jaden die met veel snelheid in de counter gaat. Twee verdedigers komen op Jaden af, maar daardoor staat Gyvani helemaal alleen voor de keeper. De pass is op op tijd en op maat, dus aannemen en intikken, 1-0.

SDZ kan een enkele maal voor het doel van AFC komen. Maar Mick, Rijk en Andrew staan er niet voor niks! Echt gevaarlijk wordt het allemaal niet, althans niet voor AFC! Wel voor SDZ als Daan de bal snel naar zichzelf uitrolt en een strakke pass op Jaden geeft, die de bal laat lopen. Bal komt direct bij Tycho en die maakt vaart met een verdediger in de rug. Een andere verdediger voor hem wordt uitgespeeld en door op de uitkomende keeper. Tycho haalt uit, keeper heeft de bal half,  maar de bal vliegt door richting doel. Op de doellijn probeert een verdediger de bal dan nog tegen te houden, maar het mag niet baten, 2-0.

Twee minuten later pakt Mick de bal af op de middenlijn. Mick houdt overzicht en speelt een mooie pass op Jaden die enkele meters maakt en dan een prachtig steekballetje geeft op Tycho die wijst waar hij de bal wil hebben. Direct door op de keeper en met rechts ingeschoten langs de keeper die uitkomt, 3-0.

Nog in dezelfde minuut eist Jaden een vrije trap op op het middenveld. Met een ferme trap beland die bij de keeper die de bal niet kan klemmen. Tycho is er snel bij voor de rebound en het is dan 4-0.

AFC heeft de weg naar het doel gevonden. Weer twee minuten later schiet de keeper niet goed uit. Tycho heeft er een voet tussen en speelt Jaden direct aan. Die haalt meteen uit en via de onderkant van de lat is het 5-0.

Intussen staan Eduardo, Hessel en Denchello in het veld. Via Eduardo die nu op het middenveld speelt, worden de ballen links en rechts afgespeeld en de SDZ verdediging weet niet meer hoe ze het allemaal moeten verdedigen.

Denchello komt opzetten en speelt mooi af op Eduardo, die de bal langs de keeper direct doorspeelt op Hessel. Hessel staat dan nu ook helemaal vrij voor het lege doel en maakt daar gretig gebruik van, 6-0. Mooi uitgespeeld.

En dan vanaf de aftrap meteen de 7-0 als Eduardo de bal verovert en zelf kan doorlopen op de keeper. Het is tevens de ruststand.

In de tweede helft heeft AFC een extra opdracht gekregen van coach Xander. Maximaal 2 keer raken en dan moet je afspelen! We zien dus ook veel meer combinaties onstaan op deze manier en het lukt dan ook vrij snel om de score uit te bouwen. Andrew gooit in op Tycho. Via Eduardo op Hessel, op Eduardo terug op Tycho die uithaalt. De keeper heeft er een hand tegen aan en Hessel kan simpel intikken, 8-0.

We zien heel AFC nu meer en meer op de helft van SDZ. Achterin is het behoorlijk leeg met alleen Denchello die continue achterin blijft. Maar AFC is snel genoeg terug om een tegengoal te voorkomen. Soms kan Daan zelf redden door gewoon 15 meter uit zijn doel te komen en de bal weg te schieten.

De 9-0 wordt door Eduardo gemaakt na weer mooi samenspel voorin.

Vanaf de aftrap is het meteen weer raak als Mick de bal heeft en direct door het midden hard naar voren schiet. Tycho is er als eerste bij en schiet de 10-0 erin.

En dan weet SDZ een eretreffer te maken in de 46e minuut. Kleine communicatiestoornis achterin tussen Daan en Denchello over wie de bal pakt... Kan gebeuren, het was tot dan toe allemaal foutloos.

En nog geen minuut later kopt hessel de bal door op Jaden en die rond netjes af, 11-1.

En weer een minuut later als de keeper uitschiet en Hessel direct de bal verovert van de verdediger en Jaden aanspeelt is het 12-1. Jaden ramt de bal van zo’n 15 meter in de korte hoek.

En als een SDZ aanval tot balverlies leidt en Jaden de bal hard naar voren schiet is Hessel net iets eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, 13-1.

En vanaf de aftrap is het dit keer Rijk die de bal verovert en een prachtige steekpass over 25 meter op Hessel geeft. Zo zet Hessel de eindstand op 14-1.

Na afloop

Na afloop constateren we tevreden dat er nu 9 punten uit 3 wedstrijden zijn behaald. Tevens constateren we dat er inderdaad een mooie prestatie is neergezet. Volgende week de uitwedstrijd tegen Buitenveldert O10-1, de kampioen van vorig jaar. Mochten we daar 3 punten pakken, dan hebben we het over een prestatie van formaat!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site