Nieuws - Laren 99 O10-1 - AFC O10-1 - JO10-1

19 september 2016

Laren 99 O10-1 - AFC O10-1

Vooraf

Afgelopen woensdag speelde AFC O10-1 een oefenwedstrijd tegen grote concurrent Zeeburgia O10-1. deze wedstrijd werd op gras gespeeld en AFC speelde de sterren van de hemel: Einduitslag 10-1 ! Vandaag spelen we weer op gras ... zou AFC O10-1 weer de sterren van de hemel spelen tegen Laren99 O10-1?

De wedstrijd

AFC mag aftrappen en de bal gaat direct rond. Het ziet er goed uit. Vanaf het begin loopt Laren achter de bal aan. We zien dat ook keeper Daan in het spel betrokken wordt. Rustig een bal terug op de keeper en Daan speelt direct de bal weer mooi in op een vrij staande man. AFC begint zo weer aan een nieuwe aanval. AFC heeft een enorm veldoverwicht. We wachten op de 0-1, maar dat duurt toch langer dan gedacht.

Pas in de 13e minuut is Eduardo los over de rechterflank. Man uitspelen en een mooie pass op Mick. Mick tikt direct door op Hessel die de bal met wat effect zo langs de keeper krult, 0-1. Mooi uitgespeelde aanval.

Nu blijft AFC overheersen in het veld. Toch blijven verdere doelpunten uit. We zien Jaden en Andrew veel ballen afpakken in de verdediging. Achterin zit het wel goed, nu voorin nog.  

Pas in de 23e minuut als Andrew weer een bal verovert en direct een pass naar voren op Gyvani geeft, valt er iets te vieren. Gyvani gaat met veel snelheid op het / zijn doel af, kijkt en mikt de bal op de paal. Bal terug het veld in en Andrew pikt hem nu op van het middenveld. Weer op de vrije Gyvani die nu de bal direct voor geeft. Rijk kopt er net onderdoor, maar achter hem vangt Tycho de bal netjes op en schiet de bal langs de keeper in de linkerhoek binnen, 0-2.

Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spel. AFC houdt overwicht, maar gaat slordig om met de kansen. De scheidsrechter helpt ook niet echt mee. We zijn Rijk voor open doel omver gekegeld worden en dit is duidelijk een penalty. De scheidsrechter weet echter niet wat hij moet doen of wil de penalty niet te geven. Hij heeft als oplossing een scheidsrechtersbal ... ik denk de 4e al deze wedstrijd.

Twee minuten later wordt de bal terug gespeeld op Daan. Die passt direct door op Eduardo die een tiental meters maakt. Eduardo ziet Mick vrij op links en passt. Mick direct door op Gyvani die ongeveer 5 meter van de achterlijn staat. Gyvani waagt toch een schot op doel en via de handen van de keeper verdwijnt de bal in het doel, 0-3. Was toch niet de makkelijkste kans, maar wel een mooie goal zo.

Binnen enkele minuten doet Laren iets terug als de keeper ver uittrapt en de bal direct door wordt gespeeld op de spits. Die weet mooi om de uitkomende keeper Daan te spelen en rustig af te werken. Mooie goal en 1-3.

AFC probeert snel verder uit te lopen. We zien enkele mooie rushes van Denchello over de rechter kant. Helaas verzandt het verdere verloop in de voorhoede in kluitjesvoetbal voor het doel van Laren. AFC probeert het vervolgens met afstandsschoten, maar is daar ook niet succesvol mee. Jammer eigenlijk, het samen uitspelen tot de keeper moet toch kunnen? Het lukt tot 15 meter voor het doel prima.

In de 48e minuut neemt Gyvani snel een vrije trap. Hij speelt Tycho aan die zijn man omspeelt en vanaf 20 meter richting doel schiet. Een schot dat zo maar in het doel eindigt, 1-4.

Twee minuten later mag Laren een vrije trap nemen, maar doet dat niet goed. Tycho vangt op en speelt snel op Gyvani, die direct Rijk aanspeelt. En Rijk direct op Tycho die is doorgelopen. Dit gaat soepel... Tycho speelt zijn man uit en haalt vanaf 15 meter uit, want de keeper staat helemaal bij de linker doel paal opgesteld. Een punter die in de rechter kruising belandt, 1-5.

Dan weet Laren bijna vanaf de aftrap de stand een iets beter aanblik te geven en eindigt de wedstrijd in 2-5.

 Na afloop

Na afloop vieren we de 5-2 overwinning. Speelde AFC nou de sterren van de hemel? Nee, dat niet. AFC speelde gewoon met beide voeten op de grond en zonder enige sterallures...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site