Nieuws - AFC O10-1 – Pancratius O10-1 - JO10-1

14 september 2016

AFC O10-1 – Pancratius O10-1

Vooraf

De eerste competitiewedstrijd vandaag, zijn we er klaar voor? Hessel in elk geval niet, want die is ziek thuis. We houden dus 9 man over om het klusje vandaag te klaren. We hebben er mooi weer bij, het zonnetje schijnt ...

De wedstrijd

AFC verliest de toss, maar mag toch aftrappen van Pancratius. De bal wordt door AFC snel rondgespeeld en Pancratius zit er meteen bovenop. Na 2 minuten is er een vrije trap voor Pancratius, maar die wordt goed door AFC verdedigd.

AFC probeert via snel combinatievoetbal het doel van Pancratius te bereiken. Een schot van Rijk vliegt over het doel. Het lijkt wel alsof AFC te graag wil combineren. Dit resulteert in slordig balverlies na 1-2 goede passes op elkaar. We zien nog wat afstandsschoten op het doel van Pancratius, zelfs van laatste man Andrew! Maar dit komt meer doordat AFC er niet echt door heen kan komen. Er wordt dan ook met man en macht verdedigd door Pancratius. Die loeren duidelijk op een countermoment.

En na 14 minuten komt Pancratius bijna op 0-1 als achterin balverlies wordt geleden. Keeper Daan is kansloos op een hoog schot, maar gelukkig komt de bal via de onderkant lat weer terug het veld in. AFC is nu wel wakker geshud.

Er wordt een tandje hoger geschakeld, dit helpt want zo ontstaat er wat chaos in de verdediging van Pancratius.

We zitten inmiddels in de 22e minuut als Denchello de bal ver naar voren ingooit. Via Eduardo komt de bal bij Jaden, die zijn man uitkapt en direct in de 3e (4e?) versnelling richting doel gaat. Hij speelt de bal mooi voor op Gyvani die voor de keeper de bal er in één keer intikt, 1-0.

Nog geen 2 minuten later verovert Denchello de bal. AFC speelt vervolgens een supersnelle counter als Denchello op Eduardo speelt, die de bal direct doortikt op de opkomende Jaden. Die is alweer op weg naar het doel. Hij speelt Gyvani aan die direct kan inschieten, maar dit keer kan de keeper de bal nog net met de punt van de schoen wegwerken. Nou ja, wegwerken, de bal gaat flink omhoog en met een soort karatetrap schiet Jaden die bal het doel in, 2-0.

Dit is tevens de ruststand.

Pancratius mag aan het begin van de tweede helft aftrappen. AFC staat veel te aanvallend opgesteld en vanaf de aftrap lopen 2-3 spelers bijna rechtstreeks naar het doel om zo de 2-1 te scoren. Stond daar dan echt alleen maar laatste man Andrew? AFC maakt het op deze manier onnodig spannend.

We moeten dan ook tot de 33e minuut wachten voor er echt weer iets gebeurt. Het begint allemaal weer met een ingooi van Denchello. Nu op Rijk die snel Jaden aanspeelt op de linkerkant. Jaden terug op Rijk en Rijk ziet dat de keeper niet goed in zijn doel staat opgesteld. Die dekt alleen de linker doelpaal zo’n beetje, dus wordt de bal van circa 15 meter hard in de rechter hoek geschoten, 3-1.

Nu heeft AFC meer veldoverwicht en het is wachten op de 4-1. Dit wil echter niet lukken. Pancratius geeft zich niet gewonnen. En al helemaal niet als Daan de bal door het midden naar Eduardo passt en een aanvaller daarop anticipeert. Die rent ineens voor Eduardo, neemt de bal mee en ramt die over Daan heen zo in het doel, 3-2 en het is weer onnodig spannend.

Gelukkig komt AFC toch snel wel op 4-2 als Mick bij de achterlijn de bal mooi voor het doel trekt. Eduardo probeert het ineens, maar mist net. Gyvani staat erachter en het spel gaat verder. We zien Gyvani op Rijk, Rijk op Mick, Mick op Eduardo en Eduardo op Tycho die de bal langs de keeper zo in het doel kan schieten. De hele verdediging van Pancratius kijkt er naar. Tja, dit was ook wel heel moeilijk te volgen...

Dan krijgt AFC in de 47e minuut een corner. Eduardo neemt deze. De keeper bokst de bal naar achteren en Mick anticipeert en houdt de bal nog net binnen. Mick kijkt en mi(c)kt de bal weer voor de pot, maar helaas kan er net niet iemand bij. Nu is het Tycho die anticipeert en aan de andere kant de bal net binnen weet te houden. Tycho besluit zelf maar richting doel te gaan (met bal) en passeert twee man en rond af in de linker hoek van het doel, 5-2.

Drie minuten later is het afgelopen.

Na afloop

Na afloop zien we het nog steeds zonnig in. Een mooie 5-2 overwinning helpt natuurlijk mee. Het eerste klusje zit erop! Er volgen nog vele klusjes, maar dat zien wij vol vertrouwen tegemoet. Ik denk niet dat er snel een programma ‘ Help ... mijn zoon is klusser’ komt ...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site