Nieuws - AFC O10-1 – VVA/Spartaan O10-1 - JO10-1

14 september 2016

AFC O10-1 – VVA/Spartaan O10-1

Vooraf

Vooraf aan deze bekerwedstrijd had AFC O10-1 een schitterende oefenwedstrijd gespeeld tegen Zaanlandia O11-1. Met goed samenspel, vooral in de tweede helft, werd er via een ruststand van 4-3 een einduitslag van maar liefst 14-4 neergezet! Kan AFC O10-1 dit kunstje vandaag weer op de kunstgrasmat laten zien?

De wedstrijd

AFC mag aftrappen en direct wordt de bal mooi rondgespeeld. In de eerste minuut heeft elke speler al een balcontact, dit beloofd wat. Toch is er te weinig rendement. De bal komt tot zo’n 15 meter voor het doel van de tegenstander en dan wordt er al op het doel geschoten... de tegenstander doet eigenlijk precies hetzelfde en AFC keeper Daan kan de bal makkelijk oppakken. Hij rolt de bal in naar zichzelf en de backs bieden zich ver aan de zijkanten aan. VVA/Spartaan zet de verdedigers erbij en er is nu behoorlijk veel ruimte op het middenveld. Dus speelt Daan de bal direct door het midden op Eduardo die niet aanneemt maar direct met de bal doorloopt en een mooie pass geeft op Jaden die helemaal vrij staat. Jaden neemt mooi aan loopt door op de uitkomende keeper en schiet beheerst langs de keeper de 1-0 binnen na 4 minuten voetbal.

AFC wil snel deze voorsprong uitbouwen, maar is toch te gretig. Er wordt te snel van te ver op het doel geschoten, terwijl er nog goede afspeelmogelijkheden zijn.

VVA/Spartaan heeft het druk met verdedigen, maar de keeper sticht toch veel gevaar met hier en daar een goede verre uittrap. De bal is dan heel snel in de buurt van Daan zijn goal.

Het is wachten op de 2-0, maar als we al in de 19e minuut zitten en balverlies leiden op het middenveld, is VVA/Spartaan er ineens met 2 man vandoor in de counter. Een schot op doel wordt nog half gestopt door keeper Daan, maar de rebound wordt er heel simpel ingeschoten, niks 2-0, 1-1 !

Maar AFC kan ook counteren. Als Tycho snel wordt aangespeeld en een enorme rush maakt, twee man voorbij speelt en op doel schiet heeft de keeper de bal met de voet, maar staat Hessel erbij om de rebound erin te schieten, 2-1.

Helaas, er valt niet lang van de voorsprong te genieten. Slechts 2 minuten, want dan wordt de bal veroverd en met mooi samenspel bij AFC in het doel geschoten, 2-2.

Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft probeert AFC de bal meer rond te spelen. De aanvalsdrift is groot, AFC heeft ook een enorm veldoverwicht. Aan de stand is hier echter niks van te zien. En AFC creert haar eigen problemen als er weer balverlies wordt geleden als iedereen volop mee wil in een nieuwe aanval. Een VVA/Spartaan verdediger laat zich niet in de luren leggen en rost de bal hard weg naar voren. Daar staat toevallig een aanvaller en die lobt de bal gewoon over keeper Daan het doel in, 2-3.

Vijf minuten later trekt Jaden de stand weer gelijk als de keeper niet al te best uittrapt en Mick de bal net zo hard de andere kant opknalt. Na wat gerommel weet Jaden van zo’n 15 meter afstand de keeper te verrassen met een knal, 3-3.

En nog eens zes minuten later schiet de keeper weer slecht uit. Denchello vangt de bal mooi op en legt de bal breed op Jaden die nu vanaf 20 meter de bal over de keeper heen poeiert, 4-3!

Met deze stand op het scorebord blijft de wedstrijd veel te spannend. Een extra goal zou enorm helpen, een extra goal voor welteverstaan. Gelukkig valt die ook als VVA/Spartaan probeert aan te vallen en Rijk de bal verovert en overzicht toont. Een mooie bal naar buiten op Denchello die direct zijn man uitspeelt en de bal vanaf links hard voor het doel schiet. Gyvani vangt de bal mooi op en schiet direct langs de keeper de bal in de rechter hoek, 5-3.

Opluchting is duidelijk te zien, met nog drie minuten is de wedstrijd wel gespeeld. Of toch niet? Achterin wordt de bal slecht weggewerkt en weer weet VVA/Spartaan ervan te profiteren. Leuk ingeschoten en 5-4. Hier blijft het gelukkig bij.

Na afloop

Eigenlijk is er na afloop weinig te melden... we hebben niet echt een kunststukje gezien. Een verslag schrijven, ook daar is geen kunst aan...

AFC kan veel beter, het bewijs ervan was immers een week eerder al geleverd. We kijken dan ook maar weer snel vooruit. Volgende week start voor AFC de competitie tegen Pancratius O10-1. Dan kunnen, ehh kunsten, we wellicht wel?

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site