Nieuws - Sterk debuut JO12/5 in 2e klasse - JO12-5

20 januari 2020

Sterk debuut JO12/5 in 2e klasse

Het is altijd weer spannend hoe een team uit de winterstop verschijnt en helemaal wanneer je als ongeslagen kampioen vanuit de 3e klasse de 2e klasse binnenkomt. Dat de winterstop JO12/5 goed had gedaan bleek al snel! Het vooraf sterker geachte Swift JO12/2 werd, op de 125-jarige verjaardag van onze Rood Zwarten, vanaf het 1e fluitsignaal flink onder druk gezet. Het bleef echter uitkijken; in deze klasse ligt het tempo beduidend hoger en met snel combinatie voetbal kwam Swift een aantal keren gevaarlijk voor ons doel. Keer op keer werkte keeper Levy de bal fantastisch uit de goal. Het was echt genieten geblazen langs de lijn en na een knap staaltje ‘doordekken’ van de ijzersterk spelende PuZhen en Mennan, scoorde Vic met een fantastische boogbal over de keeper van Swift; 0-1! Onze achterhoede had een geweldige dag! Ruchir en Louie waren absolute bazen voor onze eigen goal en wisten onze spitsen Benjamin en Tommy regelmatig gevaarlijk weg te sturen! Telkens als deze 2 mannen even gas gaven was het alle hens aan dek voor Swift!

In de tweede helft liet AFC, ondanks waarschuwingen van coach Sidney, de touwtjes wat vieren, en kwam Swift op 1-1. Thijs en Loran werden een paar keer gevaarlijk maar konden niet voorkomen dat Swift de wedstrijd deed kantelen; onze grootste zorg werd opeens, om in ieder geval 1 punt over de streep te trekken! Na zijn wisselbeurt bleek echter wat voor een fantastische centrale middenvelder we in huis hebben met Mennan! Binnen no-time hadden we het middenveld weer in handen en zagen we, tot grote opluchting van de harde kern supporters (P-Side), dat we weer mochten hopen op 3 punten! Niet veel later stuurde Vic Elliot weg en vanaf 20 meter besloot deze het eens te proberen. Met een wonderschoon doelpunt bracht Elliot ons weer aan de leiding (1-2) en niet veel later gooide AFC de wedstrijd op slot; na een splijtende hoekschop van Loran hield Tommy het hoofd koel, nam aan en met een streep in de rechterhoek doofde hij het laatste restje hoop van Swift: 1-3!

Wat hebben we een heerlijke wedstrijd gezien, met complimenten aan onze coach van vandaag, Sidney, maar ook aan de jeugdcommissie van AFC en de spelers van ons 1e, die de trainingen echt naar een hoger niveau hebben gebracht en waar we bij JO12/5 nu duidelijk de resultaten van zien; technisch goed verzorgd voetbal, uitstekend combinatievoetbal en bovenal; HEEL VEEL PLEZIER!!  

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site