Nieuws - Kampioen JO12-05 - 3e klasse - JO12-5

13 december 2019

Het was een mooie zonnige dag, deze bloedstollend spannende laatste wedstrijd voor de winterstop tegen WV-HEDW met inzet het kampioenschap. Onze jongens nog ongeslagen bovenaan de ranglijst waren gebrand op de winst tegen de enige club die nog kans maakte om hen van de eerste plek te stoten. 

AFC begon wat voorzichtig en afwachtend aan de wedstrijd. Zoals wel vaker hadden ze een wat trage start en de tegenstander stormde de wedstrijd in. Na een snelle 0-1 achterstand werd in de eerste kwart kort erop gelukkig de gelijkmaker gemaakt. Opnieuw werd na een 1-2 achterstand de gelijkmaker kort erop ingezet. De doelpunten vielen in deze fase over en weer aan beide zijden. AFC kwam in een meer controlerende fase waarin ze rustiger aan de bal waren en goed onder hun druk uitkwamen.  

 

Onze jongens gingen de rust in met een verdiende comfortabele 5-2 voorsprong. Het derde kwart kwam de tegenstander onder invloed van de peptalk van hun coach en slordigheden van onze kant, knap terug met 5-4 door nog eens de schouders eronder te zetten. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld kwamen onze jongens achter die toch weer wat waren ingezakt.

Het laatste kwart kon de wedstrijd dus nog beide kanten op. AFC zakte verder in onder de indruk van hun comeback. Speelden ze meer verdedigend met af en toe een kansje. Met nog een bijna AFC punt tegen binnenkant lat, eindigde de wedstrijd zonder verdere doelpunten in de 5-4. Verdiende overwinning, opluchting en uitzinnige blijdschap bij AFC bij het horen van het eindsignaal.

Het was een wedstrijd met echte kampioenschap spanning, gewonnen ook op karakter en goed samenspel. Mooi om op zo’n manier, na hard werken, de welverdiende beker in ontvangst te mogen nemen.  

 

Het kampioenschap werd uitgebreid op het clubhuis balkon en binnen verder gevierd. Na het muzikale onthaal volgde de fotosessie op het podium, ze kregen frietjes en fris en de feestvreugde was compleet! JO12-5 gaat ongeslagen de winterstop in, op naar de 2e klasse komende periode!

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site