Nieuws - AFC zaterdag 1 maatje te groot voor Valken’68 !!! - Zaterdag 1

20 september 2020

Zaterdag 1 - Hallo Jumbo!

De vraag deze middag is of het verblijf van Valken ‘68 in de eerste klasse een zekerheidje is. Zeker is  niks in het voetbal, want de bal is rond. Als u zekerheid zoekt kunt u dit het beste doen door als klant boodschappen te doen bij Jumbo Supermarkten”.
Je moet als schrijver van een voetbalstukje niet altijd maar proberen zelf mooie one-liners en proza te bedenken. Soms wordt de literatuur gewoon in je schoot geworpen. Bovenstaande zinnen komen uit het wedstrijdboekje van de tegenstander van Zaterdag 1: Valken ’68 uit Valkenburg (die bij Katwijk) . Jumbo is de nieuwe sponsor en daar kunnen we de club, maar ook Jumbo mee feliciteren. Ze sponsoren een echt sympathieke club met aardige mensen die we dit seizoen alle goeds wensen.
Beetje veel aandacht voor Jumbo? Klopt, maar we moeten de kruidenier ook wel weer een beetje op weg helpen. Hun slogan “elke dag beter” ging dit weekend niet op. Het verlies van hun kersverse Valken zal nog wel verwerkt kunnen worden, het einde van de tour doet meer pijn in de directiekamer. Beetje flauw om het in te wrijven met nog een slogan van de gele olifant “de unieke Jumbo formule” was even van slag.
We gingen weer  voetballen om het echie.
Part time teamstatisticus Tim had becijferd dat dat 196 dagen geleden was voor de competitie.

De voorbereiding dit seizoen belooft veel goeds.
Nogal rommelig allemaal, uitgevallen wedstrijden door Corona, grotendeels matige tot slechte resultaten en een bekeravontuur razendsnel om zeep geholpen: prima ingrediënten voor een goed zaterdag 1 seizoen. Kan me niet heugen dat een goede voorbereiding in succes resulteerde bij dit team.
Om de wedstrijd samen te vatten grijp ik terug naar de lokale kranten. AFC leek een maatje te groot voor de Valken. Uit eigen ervaring weten we dat een klasse hoger eerst wennen is en daarna gaat het beter. Dat zal bij Valken ook zo zijn.
AFC was daarentegen vandaag goed bij de les en liet bij vlagen heel aardig voetbal zien. Drie fraaie goals met even mooie assists en dat hadden er zelfs wel wat meer kunnen zijn.
De drie punten mee terug naar Amsterdam en zoals wel vaker,  werden die met plezier ingeleverd bij Joop achter de bar.  Het team  genoot een beetje na, de spits van 46 kwam nog even langs, de jongsten deelden een paar wazige instructiefilmpjes met het team, kortom de kop is er af.
Lekker, seizoen weer begonnen.
WW

Opstelling AFC zat.: Gijs van Zetten, Michael Mol, Rob Rietveld, Max de Bruijne, Justin Swart (Niroel Kanhal), Bas Middelkoop (Syrano Morrison), Floris Dokkum, Dean van Zwieten, Dino Janssen, Guilliano With, Gijs Niehe (Zep Swijghuisen Reigersberg)
Reserves: Mitchell Faerber, Jeroen Malotaux, Kayne van Oevelen, Sammy Gemmel
Staf: Benno Nihom (trainer/coach), Maarten van der Schaar (ass.- trainer), Joey Singels (ass.-trainer), Cor Middelkoop (verzorger), Bas Ris (fysio), Dennis Schröder (verzorger), Tim de Groot (teammanager), Wiebe Westerhof (teammanager)

 

Voor het verslag van Valken'68 zie onderstaand

De eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse thuis tegen AFC 1 (zaterdag) ging afgelopen zaterdag met 0-3 verloren. AFC was gewoon een maatje te groot voor het net gepromoveerde Valken’68.
De eerste 15 tot 20 minuten was er een optisch veldoverwicht voor Valken’68, daarna was het AFC dat de wedstrijd in handen nam. De snelle buitenspelers van AFC waren een permanent gevaar en zorgden ervoor dat de backs van Valken’68 niet mee naar voren konden of durfden. De niet echt ervaren laatste linie van Valken’68 durfde dan na het eerste doelpunt niet meer echt aan te sluiten of door te stappen wanneer Valken’68 de aanval zocht.

Ook de wissels die AFC tijdens de wedstrijd inbracht tijdens de wedstrijd verzwakte AFC niet, de AFC-bank was breed.
De eerste de beste counteraanval van AFC in de 15e minuut leverde de beheerst en subliem afgemaakte 0-1 op door Bas Middelkoop. Valken had voor rust enkele mogelijkheden, maar echte kansen waren er niet te noteren. (Rust 0-1).

Na rust leek Valken wat scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen, maar een uitval van AFC via Dino Janssen maakte in de 52e minuut aan alle Valken’68 aspiraties een eind (0-2).
In de 73e minuut maakte Dino Janssen na een aantal door AFC gemiste grote kansen, o.a. bal na lobje op de lat, de 0-3. 

Deze eerste wedstrijd bevestigt mogelijk de verwachting dat het voor Valken’68 een zwaar jaar kan worden in de eerste klasse. Mogelijk, want als AFC één van de titelkandidaten blijkt te zijn is er nog hoop. Het ontbreken van de ervaren maar geblesseerde Chris de Lange en het ontbreken van Sammy Zandbergen en Peter Kuijt maakte daarnaast voor trainer Alan Campfens de spoeling dun wat spelerskeuze betreft.
 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site