Nieuws - Helstone knalt AFC (zaterdag) in slot voorbij DHSC - Zaterdag 1

20 oktober 2018

AFC zaterdag heeft de eerste thuiszege van de competitie binnen van dit seizoen. De lijstaanvoerder van de zaterdag eerste klasse A was vlak voor tijd door een goal van Mauritsio Helstone met 2-1 te sterk voor DHSC. Door de winst staan de Amsterdammers alleen aan kop, één punt boven FC Aalsmeer.

Het treffen met DHSC stevende lang op de derde thuisremise op rij af voor AFC. Maar in de slotminuten dacht Helstone daar na een goede combinatie met Mike van den Steenhoven anders over. Mijn trainer zegt altijd: je moet niet nadenken, maar gewoon doen”, beschrijft de aanvaller de winnende treffer in de zware pot tegen de Utrechters.

De openingsfase was er één om van te smullen. Binnen 22 seconden lag de bal al in het net. Helstone bereikte na een schitterende aanval het hoofd van Mitchell Faerber die DHSC-sluitpost Niels Willemse kansloos liet. Lang genoot de thuisploeg niet van de voorsprong. Uit een corner van oud-prof Rodney Sneijder bracht Mitch van der Vlist, eveneens met het hoofd, de boel weer in evenwicht.

Dit was een fantastisch startschot van een zeer boeiend eerste bedrijf op Sportpark Goed Genoeg. Aan beide kanten genoeg kansen op meer. Zo kopte Thierry van der Kooye voor AFC uit een vrije trap van Van den Steenhoven te hoog en aan de overzijde krulde Van der Vlist voor de bezoekers de bal net over de kruising.

Halverwege de eerste helft kreeg DHSC, met ook oud-Ajax Berry van ‘t Land in de basis, het heft meer in handen. AFC kwam er wat moeilijker uit en het resulteerde tot veel voetbal op de helft van de roodzwarten. De gasten waren dreigend en de hoekschoppen van Sneijder waren link, maar tot echte grote kansen leidde het niet. Schoten van onder andere Van ‘t Land (vrije trap) en Kenzo Biyong werden gekeerd door Gijs van Zetten.

Na rust viel er minder te beleven. Kansen waren spaarzaam. In de eerste fase na rust vielen er nog wel een paar te noteren. Aan AFC kant was invaller Cikic, in de ploeg gekomen voor de geblesseerd geraakte Van der Kooye, de meest gevaarlijke man. Westerhof stuurde Cikic weg, wiens inzet te slap was. DHSC was niet lang daarna dicht bij een treffer, maar ook de inzet van Imad Najah miste kracht.

Het keerpunt kwam erna ruim een uur. Darryl Bobson kreeg het aan de stok en liep tegen zijn tweede gele kaart aan. In overtal lag het initiatief hierdoor bij AFC. Het lukte echter geruime tijd niet om van de man-meer-situatie te profiteren. Pas in de laatste tien minuten kwam AFC los. Cikic draaide goed weg en vond de lat, een voorzet van Justin Swart was te scherp. De derde remise leek in de maak tot Helstone in de 88ste minuut alsnog de drie punten over de streep trok voor AFC: 2-1.

De irritatie liep bij DHSC in het slot hoog op. Na een charge op Cikic mocht Redouan Aamri met direct rood douchen. In de laatste seconden kreeg Cikic nog een opgelegde kans voor de 3-1, maar de aanvaller had wederom het vizier niet op scherp. De zege kwam daarna niet meer in gevaar voor AFC.

Een hele mooie zege voor de koploper tegen volgens velen één van de betere ploegen van 1A. Helstone: “We hadden het na de vroege goals moeilijk. Ze namen het een beetje over. In de rust werd gezegd dat we positioneel beter moesten staan en meer druk moesten zetten. Na de eerste rode kaart kregen we meer vertrouwen. DHSC heeft goede spelers maar ze werden af en toe boos op elkaar. Ik denk dat we daar toch een beetje gebruik van hebben gemaakt.”

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto's zijn van Tom Poederbach

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site