Nieuws - AFC heeft handhaving niet meer in eigen hand - Zaterdag 1

20 mei 2018

Verslag overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl

“We hadden vandaag alle criticasters de mond kunnen snoeren door ons veilig te spelen.” AFC (zaterdag) stevende af op een cruciale zege bij Smitshoek, maar de ploeg van Benno Nihom gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Door een 3-2 nederlaag heeft de zaterdag Hoofdklasser het ontlopen van de nacompetitie niet meer in eigen hand.

“We moeten hopen op een wonder. Het kan allemaal nog, maar het is nu wel een heel dun draadje geworden”, zei Nihom na afloop. “Doodzonde. We hadden kunnen winnen en als dat was gelukt, waren we in mijn beleving veilig geweest. Vandaag hebben we het zelf weggegeven, veel meer dan in alle wedstrijden. Nu moet het misschien met een Houdin-act.”

Nihom zocht naar een verklaring hoe het kon dat zijn ploeg een keurige voorsprong opeens weggaf. “Er was niets aan de hand en we speelden een prima eerst uur. De overwinning lag voor het grijpen.” Een openingstreffer van Thierry van der Kooye na een half uur spelen en eentje van Mauritsio Helstone tien minuten na rust brachten AFC op 0-2. De aansluitingstreffer voor Smitshoek, een fraaie goal van Bart Deprez, viel net iets te snel voor AFC: 1-2.

“Door die treffer kreeg Smitshoek weer geloof in plaats van dat het klaar was. In die fase waren wij het even helemaal kwijt. Twee keer knipperen en het stond zelfs 2-2”, vervolgde Nihom. Jurien Reinata trok de stand gelijk voor de Barendrechters. Vervolgens ging het spel beide kanten op. AFC koos vol voor de aanval, vechtend voor de laatste kans, en kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd door Smitshoek. In de blessuretijd counterde de thuisploeg naar 3-2 door Luc Delmee.

Volgend weekend krijgen de Amsterdammers echt de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. Winst op middenmoter Rijnvogels alleen is niet voldoende, omdat AFC afhankelijk is van wat Smitshoek (dat veilig is) doet tegen concurrent Nootdorp. “We moeten volle bak om hopelijk te winnen en dan kunnen we kijken hoe we ervoor staan. Anders wordt het toch de nacompetitie.”

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site