Nieuws - AFC met man meer ten onder in Veen - Zaterdag 1

25 november 2017

Verslag overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl

In de hoofdklasse A heeft promovendus AFC aan het uitduel met Achilles Veen geen punten overgehouden. De ploeg van Benno Nihom zag de thuisploeg met een man minder in de slotfase als nog de zege naar zich toetrekken (2-1).

Na de domper van vorige week, toen AFC na een 3-0 voorsprong uiteindelijk met 3-4 verloor van Zwaluwen, volgde in Veen dus een nieuwe klap. Tegen de nummer vier van de ranglijst begon AFC voorzichtig, maar naarmate de eerste minuten verstreken kroop de ploeg van Nihom steeds meer uit haar schulp. Dat werd uiteindelijk beloond met een treffer in de negende minuut. Mauritsio Helstone stoomde op via de rechterkant en al vallende kopte Floris Dokkum zijn voorzet binnen (0-1).

Na de treffer ontstond een gelijkopgaande wedstrijd met kansen voor beide doelen.Na balverlies op het middenveld verscheen Niek Wilmots, na een pas van Ayden Kuipers,  ineens voor doelman Maksim van Ingen. Van dichtbij was de vervanger van de afwezige Jort Berghuis kansloos (1-1)

Na rust domineerde AFC het duel, maar kwam Achilles Veen er af en toe gevaarlijk uit. Zo raakte Kuipers zes minuten na rust de paal.  Bij AFC, dat dit seizoen al 22 keer wist te scoren, zat het niet mee in de afronding. Helstone schoot in vrije positie naast het doel van Kools. Een kwartier voor tijd raakte AFC ook nog de lat.

Tien minuten voor tijd leek Helstone alsnog op weg naar de 1-2, maar de aanvaller werd vlak voordat hij het strafschopgebied betrad neergehaald door Sezer Sulun. Scheidsrechter Van der Ketterij kon niet anders dan de rode kaart trekken. Uit de toegekende vrije trap raakte Dokkum de lat.

Met een man meer en nog tien minuten te spelen voerde AFC de druk op, maar doelpunten bleven uit. Vier minuten voor tijd kreeg het zelfs een enorme domper te verwerken toen de thuisploeg als nog de zege wist te pakken. Een vrije trap van Theo Martens werd door invaller Sem van der Pijl achter Van Ingen gekopt.

Door de nederlaag zakt AFC naar de dertiende plaats. Aanstaande zaterdag komt ‘angstgegner’ Argon, dat op de laatste plaats staat, naar Amsterdam.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site