Nieuws - AFC geeft tegen Zwaluwen 3-0 voorsprong uit handen - Zaterdag 1

20 november 2017

AFC heeft in de zaterdag hoofdklasse tegen Zwaluwen een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. De ploeg van Benno Nihom verloor op eigen veld uiteindelijk met 3-4 en zakt door de nederlaag naar de twaalfde plaats.
Overgenomen van hetamsterdamschevoetbal.nl
Er leek na twintig minuten spelen geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. Daan Sutorius zorgde na dertien minuten op aangeven van Floris Dokkum voor de 1-0 en precies zes minuten later stond het 3-0 door twee doelpunten van Thierry van der Kooye. Nihom: “We hadden misschien wel met vier of vijf goals verschil bij rust voor moeten staan. We waren oppermachtig. Het verschil was echt heel groot.”

Foto Tom Poederbach | Lachende gezichten bij AFC na de 1-0 van Daan Sutorius

Na rust ging het helemaal mis voor AFC. Na vijf minuten zorgde Leon Krznaric voor de 3-1 en tien minuten later leek het weer spannend te worden, maar doelman Jort Berghuis keerde de strafschop van Ricardo Merrelaar. Het bleek uitstel van executie want Raoul Gilet zorgde net nadat er een uur gespeeld was voor de aansluitingstreffer (3-2).

“Na die eerste tegentreffer zie je dat er wat angst in de ploeg sluipt. We hebben dit seizoen natuurlijk al vaker een ruime voorsprong weggegeven. We vergeten gewoon te voetballen”, aldus Nihom. “Door die snelle treffers krijgen zij natuurlijk ook weer het geloof in een goed resultaat. Die goals vallen gewoon te snel.”

Foto Tom Poederbach ” Berghuis keert de strafschop van Merrelaar

AFC kreeg via Sutorius, Gijs Niehe en Pepijn Veerman genoeg kansen om het verschil weer naar twee doelpunten te tillen, maar doelman Marvin van Tienen hield Zwaluwen in de race. Vanaf de bank kon Nihom ook niet ingrijpen aangezien hij maar anderhalve wissel had. Nihom: “We hadden echt een waslijst aan afwezigen vandaag. Ik miste maar liefst tien man. Het was zelf zo erg dat mijn assistent (Maarten van der Schaaf, red.) als wissel op de bank plaats moest nemen.”

Foto Tom Poederbach | Jerry Scholman (nummer 10) zorgt voor de 3-4

Toen Merrelaar tien minuten voor tijd zijn gemiste strafschop goed maakte door voor de 3-3 te zorgen, pakten zich donkere wolken samen boven Sportpark Goed Genoeg. Vier minuten voor tijd stond AFC helemaal met lege handen na de 3-4 van Jerry Scholman. “Ik ben er echt doodziek van. Het vertrouwen was helemaal weg bij mijn ploeg. Je ziet het gedurende de wedstrijd gewoon wegglippen. Na zo’n eerste helft is het ongelooflijk dat je met lege handen staat bij het eindsignaal.”

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site