Nieuws - AFC verslaat Jodan Boys voor 2e competitiezege - Zaterdag 1

9 oktober 2017

In de zaterdag Hoofdklasse A heeft promovendus AFC drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van Benno Nihom won met 3-2 van Jodan Boys en boekte daarmee haar tweede competitiezege van dit seizoen. Daan Sutorius, Pepijn Veerman en Mauritsio Helstone waren trefzeker voor de Amsterdammers.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jodan Boys, na ruim tien minuten spelen. Een kopbal van Leroy Brank werd maar net uit het doel getikt door doelman Maksim van Ingen. Vervolgens werd AFC sterker en kreeg het een aantal goede kansen. De grootste was voor Mauritsio Helstone, maar door een goede redding van doelman Mathijs Swaneveld bleef het 0-0.

Met een half uur op de klok was het wel raak. Helstone werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Daan Sutorius schoot de toegekende penalty binnen: 1-0. Tien minuten later verdubbelde Pepijn Veerman de voorsprong. De spits nam de bal goed mee na een pass van Floris Dokkum en schoof de 2-0 binnen.

Tien minuten na rust deed Jodan Boys iets terug. Na een goede dieptepass van Mark Veerman werd Bradley el Idrissi vastgehouden, waarna Levi Marengo een strafschop benutte: 2-1. De spanning leek terug te komen, tot een kwartier voor tijd. Helstone maakte een geweldige passeerbeweging waarna hij de bal met een hard schot via de onderkant van de lat het doel inschoot: 3-1. De wedstrijd leek beslist totdat de gasten acht minuten de aansluitingstreffer maakten. Uit een voorzet van invaller Gilliomar Leona schoot spits Mohamed Faozi raak voor de ploeg uit Gouda. Na de 3-2 ging Jodan Boys opzoek naar de gelijkmaker, maar AFC kwam niet meer in de problemen.

Met vijf gele kaarten was het een harde wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg. Toch is trainer Benno Nihom tevreden over zijn ploeg. “Als wij een rol willen spelen zullen we ook dit soort vechtwedstrijden moeten winnen. Ik denk dat we de eerste helft de beste helft van het seizoen hebben gespeeld. Jodan Boys is niet echt gevaarlijk geweest deze wedstrijd. Vanaf het begin tot het einde hebben wij aanspraak gemaakt op de overwinning.”

Bron: Hetamsterdamschevoetbal.nl

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site