Nieuws - AFC (zaterdag) pakt eerste punt op vreemde bodem - Zaterdag 1

18 september 2017

AFC kent tot nu toe een prima debuut in de zaterdag Hoofdklasse A. Bij medepromovendus Rijsoord eindigde het duel zoals het begon: 0-0. De Amsterdammers doen, met vier punten uit drie duels, keurig mee in de middenmoot.

“Het was een 0-0 die ook in 2-2 had kunnen eindigen. Een terechte uitslag. Zij hadden misschien de iets grotere kansen en ik vond dat wij na rust voetballend de bovenliggende partij waren. Ik kan leven met dit gelijkspel. Het was een leuke open en sportieve wedstrijd. Ik vond dat wij prima hebben gespeeld”, was de eerste reactie van Benno Nihom.

De keuzeheer vindt dat zijn ploeg vanzelfsprekend nog wel moet wennen aan het niveau in de hoofdklasse. “In de eerste helft hadden wij niet altijd goed de druk erop. Op detailniveau moeten we nog wennen. Ik doel dan op het spel sneller lezen en sneller bij de tweede bal zijn. Het is bij vlagen nog te statisch en te reactief. Vorig jaar konden we dit nog compenseren, maar op dit niveau niet.”

Rijsoord was voor de rust meerdere keren gevaarlijk. De gasten kregen vlak voor de pauze via Pepijn Veerman nog een goede kans. “Zij hadden de betere kansen die overigens vaak tot stand kwamen door fouten en slordigheden van ons. Dat moet er wel echt uit. Jort Berghuis keepte wat mij betreft een tien en hield ons voor rust goed op de been.”

Voor Mitchel Faerber zat het duel er na de eerste helft op. De aanvaller viel uit met een hamstringblessure. “Een behoorlijke tegenvaller, want hij speelde aardig. Maar ondanks dat ging het bij ons na rust beter.”

Veerman kreeg in de tweede helft een goede kopkans, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Ook Rijsoord kreeg nog wel wat mogelijkheden. De dreiging van de thuisploeg was echter een stuk minder groot dan voor de rust. Het net werd uiteindelijk niet gevonden door beide ploegen en het eerste punt in een uitduel in de Hoofdklasse is binnen voor AFC.

Nihom kijkt tevreden terug op de eerste drie competitieduels. “Het gaat prima. Als we dit volhouden eindigen we gewoon in de middenmoot. We moeten ons dan wel verbeteren in die kleine details.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Bron: website hetamsterdamschevoetbal.nl

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site