Nieuws - Moeilijke pot bij Roda’46 - Zaterdag 1

30 januari 2017

In een rommelig duel dat alle kanten op kon heeft AFC bij Roda’46 uiteindelijk wel drie punten over de streep getrokken. Acht minuten voor tijd bracht Mauritsio Helstone de koploper in de zaterdag eerste klasse de 0-1 zege. Door de winst is het gat met achtervolgers De Merino’s en Zuidvogels nu drie punten.

Op de bank bij de Amsterdammers dit keer geen Benno Nihom, die ontbrak vanwege verplichtingen met de Ajax-vrouwen. Niemand minder dan zondag hoofdtrainer Ton du Chatinier nam zaterdag het stokje over. “Het is een leuke leergierige groep om mee te werken. Ik heb Benno net wel gebeld om te zeggen dat de winstpremie voor mij is”, knipoogt Du Chatinier.


De gelegenheidskeuzeheer zag een AFC dat zeker niet haar beste wedstrijd speelde. “Het was onrustig van onze kant. Zowel qua spel als qua afronding. Ik weet niet of ik het kwam omdat ik vandaag op de bank zat, maar vorige week tegen ons (3-2 winst voor AFC zondag red.) oogde het beter.”

Roda’46 begon sterk aan het duel. “Ze klapten er het eerste kwartier vol op en daar hadden wij best wel wat moeite mee. Je staat bovenaan en tegenstanders gaan toch anders tegen je spelen. Het is moeilijk zo’n eerste wedstrijd na de winterstop. Na wat oefenwedstrijden zat er nu echt druk op en daar moet je wel mee om kunnen gaan.”

In de rust keek Du Chatinier met de ploeg nog even terug naar vorige week. “Ik heb gezegd dat ze net zo moesten voetballen als tegen ons. In het tweede bedrijf was daar meer van terug te zien. We maakten veel meer gebruik van de zijkanten.” Uiteindelijk resulteerde het nog in de volle winst. “Een goede counter. Mauritsio werd de diepte in gestuurd, bewaarde goed de rust en maakte het met een lobje mooi af”, beschrijft Du Chatinier de winnende goal van Helstone in minuut 82.

AFC pakte op de valreep een zeer belangrijke driepunter. “Het had vandaag alle kanten op gekund. Ook slechte wedstrijden als deze moet je winnen. Ik had begrepen dat Roda’46 nog wat recht had te zetten van de heenwedstrijd. Ze waren zo nu en dan gevaarlijk via spelhervattingen, maar het is ze niet gelukt.”

Doordat Zuidvogels twee punten liet liggen tegen Aalsmeer heeft AFC de koppositie zelf iets verstevigd. Volgend weekeinde neemt AFC, dan weer met Nihom in de dug-out, het in eigen huis op tegen middenmotor DTS Ede. Kijk hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen van website hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto’s: Tom Poederbach

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site