Nieuws - Déjà vu voor winterkampioen AFC - Zaterdag 1

12 december 2016

Helstone gelooft in kansen van promovendus: ’Vol voor titel gaan’

AMSTERDAM

Soms is het net of de geschiedenis zich herhaalt. Alsof je een déjà vu beleeft. Dat ondervonden ook de spelers van AFC, maar op mooie momenten is dat helemaal niet erg. Exact een jaar geleden kroonde de ploeg van coach Benno Nihom zich tot winterkampioen in de tweede klasse. Zaterdag eiste de promovendus die onofficiële titel opnieuw voor zich op. Nu in de eerste klasse!

door Jordy Haak, de Telegraaf

 ,,Ik kan mijn woorden van vorig jaar gewoon herhalen. Winterkampioen worden is leuk, maar het betekent nog niets”, glimlacht de winnende coach. ,,Maar als je nu bovenaan staat, kan dat in mei ook”, voegt hij daar met een knipoog aan toe. ,,Ons eerste doel was om ons veilig te spelen, zodat we ook volgend seizoen weer in de eerste klasse uitkomen. Daar lijken we nu al zeker van. Dan is dit een lekker toetje.”

Mauritsio Helstone was tegen SVL van grote waarde voor de thuisploeg en nam twee treffers voor zijn rekening. Hij vierde dat met een oerkreet. ,,Ik had vijf wedstrijden op rij niet gescoord, dus alles kwam er even uit”, vertelt de 25-jarige aanvaller, die na een snelle tegentreffer van SVL ook de 3-1 voor zijn rekening nam. ,,Dit waren mijn tiende en elfde goal van het seizoen. Ik heb mezelf ten doel gesteld om minstens twintig keer te scoren. Nog negen te gaan dus”, glimlacht de multifunctionele aanvaller.

Vorig seizoen droeg Helstone het shirt van HBOK en was hij in de tweede klasse de tegenstander van AFC. ,,Destijds werd deze ploeg ook winterkampioen. Ik heb dat via de app meekregen, maar nu ben ik er zelf bij. En dat voelt goed.”

Dat AFC inmiddels zes wedstrijden op rij heeft gewonnen en in rap tempo zeven punten heeft goed gemaakt op Zuidvogels, dat tot dit weekend koploper was, verbaast zowel de trainer als de spelers. ,,Voorafgaand aan het seizoen hadden we het over handhaving en nu zijn we gewoon winterkampioen”, vervolgt Helstone. ,,We hebben een hecht vriendenteam. Nu we er zo goed voor staan, moeten we ook gewoon voor het kampioenschap gaan.”

Trainer Nihom hoort de uitspraak van zijn spits met een glimlach aan. ,,Spelers moeten dat ook roepen, maar ik kijk nog niet zo ver vooruit. We staan nu vier punten los in de tweede periode en dat vind ik eigenlijk veel belangrijker. Als we de periode winnen, weten we dat we gaan spelen om promotie en is de druk eraf. Bovendien krijgen we de gehele top vijf nog in uitwedstrijden. Dus tranquilo, rustig aan. Maar als we die serie wedstrijden goed doorstaan, dan willen we deze klassering natuurlijk ook vasthouden.”

Nihom is trots op zijn ploeg. ,,Negen jaar geleden speelde ik zelf met AFC tegen SVL. Dat was destijds in de derde klasse. Nu is het de eerste klasse en winnen we gewoon weer. Een terechte zege en we staan ook verdiend bovenaan. Het kan zomaar een heel mooi 2017 worden.”

AFC - SVL 3-1 (0-0). Dokkum 1-0 (strafschop), Helstone 2-0, Kroodsma 2-1, Helstone 3-1.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site