Nieuws - ’Deze zege is voor Ronny’ - Zaterdag 1

28 november 2016

Eerste klasse

AFC’ers dragen overwinning op aan overleden clubicoon

AMSTERDAM

Bij iedere thuiswedstrijd van de zaterdagvoetballers van AFC was Ronny Susan steevast aanwezig. Op zijn eigen wijze moedigde hij de ploeg van Benno Nihom aan. Maar afgelopen zaterdag in de topper tegen koploper Zuidvogels (2-0 zege) ontbrak het AFC-lid. „Ronny is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. We zullen hem ongelooflijk missen”, gaf trainer Benno Nihom aan, die zijn ogen na afloop nauwelijks droog hield.

door Benny Ruff, De Telegraaf

Behalve op zaterdag was Susan ook op zondag op Sportpark Goed Genoeg te vinden. Bij thuisduels van de zondag 1 verkocht hij de programmaboekjes, waarvan de opbrengst naar de jeugd van de club gaat. „Ronny overleed in het ziekenhuis. Hij heeft een zware operatie niet overleefd”, aldus Nihom. „Ronny is 67 jaar geworden. Hij was al sinds 1959 lid van AFC. Ik ken hem al heel lang. Een echte AFC’er. Deze overwinning op Zuidvogels dragen wij dan ook aan hem op.”

Naast het verdriet bij de zaterdag 1 was er ook vreugde. Ingetogen vreugde weliswaar, koploper Zuidvogels werd immers met 2-0 verslagen. Daarmee werd het gat van zeven punten met de nummer 1 uit Huizen aardig verkleind. „We blijven tweede, maar kijken nu tegen een achterstand aan van vier punten. We maken de competitie weer spannend”, glimlachte Michael Malmberg, die de openingsgoal voor zijn rekening nam. Invaller Tommy Dekker schoot later de 2-0 uit een penalty binnen.

De 26-jarige Malmberg zit weer goed in zijn vel. Tegen Zuidvogels mocht hij voor de derde wedstrijd op rij in de basis starten. „Ik heb het idee dat ik weer in de buurt kom van mijn oude niveau. Ik ben al een tijdje blessurevrij en voel me hartstikke fit. De trainer geeft mij ook het vertrouwen, hij ziet het weer in me zitten. Dat is gewoon lekker.”

De snelle buitenspeler had Zuidvogels hoger ingeschat. ,,Hun spel viel wat tegen. Volendam, waartegen wij al hebben gespeeld, is beter. Zuidvogels-trainer Juan Fernandez Coto vind ik ook een vreemde sigaar. Als een waanzinnige stond hij de hele wedstrijd langs de kant te schreeuwen. Niet normaal.”

De 26-jarige Malmberg voetbalt bijna zijn hele leven voor AFC, op twee seizoenen na: toen kwam hij een seizoen uit voor OSV en speelde hij een jaartje bij de zaterdagamateurs van Ajax (’toen nog met Bart Logchies als trainer’). Malmberg: „Het rood-zwart blijft echter trekken. Ik voetbal nu met allemaal AFC’ers van wie de meesten al sinds de jeugd hier spelen. We zijn een vriendenteam dat zo hoog mogelijk wil spelen. Dat laatste hebben we als ploeg met elkaar afgesproken. Waar dit toe leidt, zien we wel.”

Ook Malmberg kent Ronny Susan. „Toen ik hier in de jeugd speelde, was Ronny er al. We verliezen in hem een bekende AFC’er. We gaan Ronny missen.”

AFC-Zuidvogels 2-0 (1-0). 1-0 Malmberg, 2-0 Dekkers (strafschop).

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site