Nieuws - AFC herstelt zich met zinderende remise tegen Montfoort - Zaterdag 1

16 oktober 2016

Voor AFC had er in de zaterdag eerste klasse A thuis tegen Montfoort op momenten zeker meer ingezeten. Maar het herstel van de nederlaag tegen Aalsmeer was duidelijk zichtbaar. Het leverde de Amsterdammers een 3-3 gelijkspel op tegen de Utrechters. Mauritsio Helstone nam alle drie de treffers voor zijn rekening.

“Na Aalsmeer vorige week (3-1 nederlaag red.) is er natuurlijk het één en ander gezegd en geschreven. Ik geef mijn groep een groot compliment over de manier waarop we vandaag gespeeld hebben. Dat vond ik het belangrijkst. Het was niet leuk vorige week en dat hebben we goed besproken met elkaar. Aan de ene kant is het zonde omdat we er meer hadden kunnen maken. Maar ik vind het klasse hoe we als team hard hebben gewerkt en dat we na 2-3 achter er nog een 3-3 uitslepen”, stak Nihom zijn ploeg een hart onder de riem.

20161015-afc-montfoort-wessel-westerhof-sil-paddenburg

Vanaf het begin was het spelbeeld duidelijk op Sportpark Goed Genoeg. AFC mocht het spel dicteren van Montfoort en de fysiek sterkere gasten speelden vanuit de reactie. De openingsfase kende geen grote kansen, het waren voornamelijk speldenprikjes. Een kopbal van Pepijn Veerman vloog over en een schot van Montfoort-aanvoerder Bart Roelofs miste richting.

Halverwege de eerste helft schroefde AFC haar tempo omhoog. Met vaak oogstrelende aanvallen ging de thuisploeg op jacht naar de openingstreffer. Helstone was er na een prachtig één-tweetje met Veerman dichtbij en een inzet van Sil Paddenburg belandde ongelukkig op het hoofd van diezelfde Veerman. Maar de mooiste combinaties bewaarde AFC tot het laatste kwartier voor de pauze. Wessel Westerhof wilde het na een fenomenale hakbal van Veerman te mooi doen door de bal breed te leggen op Helstone. Laatstgenoemde vond in minuut 36, door een schitterende pass van Paddenburg in één keer in de lage hoek te rammen, wel het net: 1-0.

20161015-afc-montfoort-2

Lang kon AFC niet nagenieten van de voorsprong. Bij de eerste de beste grote kans vond het gehaaide Montfoort meteen het net. Remco de Rijk legde bal op maat voor Danny ter Hoeve die het leer koelbloedig tegen de touwen schoot. Een kleine tegenvaller voor AFC dat vlak voor rust nog pech had bij een kopbal van Joey Singels die voor de lijn werd weggekopt.

In het tweede bedrijf had AFC het moeilijker met de bezoekers. Montfoort speelde wat meer vooruit en zette geregeld vroeg druk op de verdediging van de Amsterdammers. Toch kwam AFC met iets minder dan een uur op de klok, opnieuw aan de leiding. Daan Brinkman bereikte met een perfecte voorzet vanaf rechts Helstone. De aanvaller aaide de bal, maar wel voldoende om voor de 2-1 te tekenen.

20161015-afc-montfoort-1

Montfoort toonde echter wederom enorm veel veerkracht. Uit voorbereidend werk van Miquel Ballo was het opnieuw Danny ter Hoeve die de boel binnen de twee minuten weer in evenwicht bracht. Na deze treffer was AFC even het spoor bijster. Nihom: “Je verspeelt twee keer een voorsprong. Ik snap best dat er dan het idee is van ‘oh nee het zal toch niet’.” Die voorspelling kwam even uit: invaller Marck van Baal knikte op aangeven van Ballo de 2-3 binnen.

Ballo had daarna zelf het duel op slot kunnen gooien. De aanvaller passeerde doelman Jort Berghuis, maar poeierde huizenhoog over. “Hij was een tikkeltje egoïstisch. Als hij dit niet was geweest, dan was de wedstrijd klaar.” Ondanks deze gemiste kans leek de 3-3 van AFC ver weg. Al geruime tijd creëerde AFC weinig en Montfoort zat er in de duels behoorlijk goed op. In de slotfase had de promovendus echter toch een tweede adem. Een voorzet van Justin Swart belandde op een Montfoort-hand. Er werd geprotesteerd, maar niet door Helstone. De aanvaller joeg meedogenloos zijn derde van de middag en de gelijkmaker in de kruising. “Gelukkig ging hij erin. Anders krijg je ook weer de frustratie van de penalty die de scheidsrechter volgens mij niet wilde geven.”

20161015-afc-montfoort-slide

In de slotminuten kreeg AFC weer het geloof terug in de drie punten en was hier tot drie maal toe dichtbij. Michael Malmberg raakte de buitenkant van de paal, Helstone legde een bal slecht breed en invaller Tommy Dekkers mikte iets teveel naar links. Het bleef uiteindelijk bij een 3-3 remise tegen Montfoort. “Op zich een terechte uitslag. We missen wel de kansen, maar nogmaals ik ben positief te spreken over de werklust en hoe we ons hebben herpakt”, aldus Nihom.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach
Bron: Hetamsterdamschevoetbal.nl

 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site