Nieuws - AFC in laatste seconden naar zege in Ede - Zaterdag 1

12 september 2016

Onderstaand verslag is overgenomen van www.hetamsterdamschevoetbal.nl

De langste busreis in de zaterdag eerste klasse A is een stuk fijner als er drie punten worden meegenomen. En dat deed promovendus AFC. De ploeg van Benno Nihom leek met lege handen terug te moeten uit Ede nadat het een 0-2 voorsprong verspeelde, maar een doelpunt van Mauritsio Helstone in de laatste seconden zorgde voor de 3-4 zege op DTS Ede.

“Ik vind het een verdiende zege, ook al moesten we diep gaan nadat we een voorsprong uit handen gaven”, zegt de matchwinner na een lange busreis (76 km). “Mijn doelpunt voelde geweldig. Iedereen van de bank kwam naar mij toe rennen, bij de aftrap floot de scheidsrechter meteen af. En ja, die busreis was ook een feestje.”

In de openingsfase leek er weinig aan de hand voor de Amsterdammers in Ede. Binnen een kwartier had AFC een 0-2 voorsprong te pakken. Floris Dokkum kon een voorzet van Brendan Nak in een leeg doel werken nadat doelman Robin Franken mistastte en een lage voorzet van Helstone werd door DTS Ede-aanvoerder Marco van Es in zijn eigen doel gelopen.

De riante voorsprong haalde de rust, maar daarna waren de rollen omgedraaid. DTS Ede deed vlak na rust wat terug via Arvin van Beek en kwam twintig minuten voor tijd zelfs op gelijke hoogte dankzij Van Es, ondanks dat Edenaar Raymond van Nistelrooij tien minuten daarvoor met rood moest vertrekken. In de 79ste minuut moest ook AFC met tien man verder nadat Peter Post rood kreeg en dit resulteerde vervolgens in de 3-2 voor DTS Ede van Mike Molenaar.

Drie minuten voor tijd kreeg AFC een strafschop om weer langszij te komen, alleen werd de inzet van Dokkum gekeerd. Tommy Dekkers was er gelukkig op tijd bij om in de rebound alsnog de 3-3 binnen te schieten. Het was nog niet gedaan in Ede. Met tien tegen negen man zette AFC aan en kreeg het in de blessuretijd loon naar werken. Gijs Niehe bezorgde de bal bij Helstone, die zijn directe tegenstander uitkapte en in de korte hoek de bevrijdende 3-4 binnen schoot.

Na de treffer werd direct afgefloten, waardoor AFC de tweede wedstrijd van de competitie ook winnend afsloot. Helstone: “We hadden natuurlijk niet verwacht dat we zo goed zouden starten, maar dit bewijst wel dat wij gewoon op dit niveau thuishoren.”

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site