Nieuws - AFC VR1-Wartburgia VR1 3-3 - Vrouwen 1

19 augustus 2021

Ondanks dat AFC VR1 gemankeerd was door de afwezigheid van nog enkele speelsters werd het toch een aardige wedstrijd om naar te kijken. In ogenschouw genomen dat dit AFC VR1 hun eerste wedstrijd van het seizoen was. De lege posities werden opgevuld door enkele speelsters uit MO17. Onder leiding van de nieuwe coach Gianni de Rudder en assistent David Gans begon het nieuwe AFC VR 1 aan de vuurdoop. Op papier leek Wartburgia de ietwat sterkere ploeg. Het resulteerde in een snel doelpunt voor Wartburgia. AFC liet er geen gras over groeien en met een snelle uitbraak maakte Sarah Gregorius de gelijkmaker. Sarah is een nieuwe speelster en komt uit Nieuw Zeeland. Ze heeft aan 2 OS-en en 1 WK. mee gedaan en heeft maar liefst 100 caps.

Al snel kwam Wartburgia weer op voorsprong.  AFC kroop langzaam uit haar schulp. Om het maar zo te zeggen. Maarde druk op het doel van AFC werd ook steeds groter. Robina  Buffing kon met uiterste krachtinspanning nog net een bal  van de lijn halen. De 2-1 kwam van de voet van Laura van Maegen. Laura heeft een zeer krachtig schot in het linkerbeen en van net buiten de 16 scoorde ze een prachtig doelpunt. Een genot om te zien. Wartburgia maakte nog een doelpunt uit een strafschop en even daarvoor was er een eigen goal van een Wartburgia speelster, die door AFC zwaar onder druk werd gezet.

De eindstand daardoor 3-3.

Er moet bij AFC nog wel het één en ander gebeuren maar Gianni was niet ontevreden over het resultaat van deze eerste wedstrijd. VR 1 speelt dit seizoen al haar thuiswedstrijden op zondag op het hoofdveld. Absoluut een aanrader om een keer naar de dames te komen kijken. Ze verdienen de aandacht.

Voor foto's van Tom Poederbach klik hier

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site