Nieuws - Stads Derby - Vrouwen 1

13 september 2020

Zaterdag 12 september 

 

Wedstrijd verslag AFC

 

Eindelijk was het zo ver! De laatste wedstrijd vóór de bekercompetitie was aangebroken. Na de overwinning van vorige week, namelijk 8-2 voor de vrouwen van AFC, gingen we met volle enthousiasme en zelfverzekerdheid deze wedstrijd tegemoet.

 

Het fluitsignaal ging af, de wedstrijd was begonnen. Beide teams speelden veel over en lieten wat mooie combinaties zien. Je kon zeggen dat beide teams op een lijn zaten qua niveau, zo werd het ook een hele spannende wedstrijd. Cemre, de keepster van AFC kreeg het af en toe lastig met de schoten op doel maar was natuurlijk zoals altijd alert! Op het middenveld stonden we goed te voetballen. De achterhoede waar Isa, Noor, Nikia en Charlotte stonden kregen het erg zwaar maar wisten het keer op keer netjes op te lossen.‘ Na een poosje gebeurde er een miscommunicatie op het middenveld waardoor de mid mid van de Dijk zo door kon lopen en op doel schoot. Het was 1-0. Kom op AFC’ riep Robina ‘Nu is het onze beurt’ na zo’n kwartier verder gespeeld te hebben gingen we de rust in met 1-0 achter. 

 

In de rust wees de coach alle spelers aan waar we op moesten letten en wat beter kon. Ook gaf hij natuurlijk de goede punten aan want die had AFC zeker ook laten zien in de eerste helft, mooie combinaties en goede schoten op doel. 

 

De Dijk begon de tweede helft met de aftrap na 20 minuten van de tweede helft kwam de linksbuiten van de Dijk helaas langs de verdediging en gaf de bal voor in de zestien op de rechtsbuiten die hem zo erin tikte. Helaas stonden we 2-0 achter maar natuurlijk wisten we dat er van alles nog kon gebeuren en AFC nog met ze alle 1000 procent moest geven. Zo gezegd zo gedaan AFC kreeg een vrije trap die door Laura genomen werd. Laura schoot de bal van zo’n 20 meter zo het doel in, het was 2-1! Met nog 10 minuten speeltijd werd het erg spannend, een echte nek aan nek race om gelijk spel binnen te halen, AFC streed tot de laatste minuut voor nog minimaal 1 doelpunt. Helaas lukte het AFC niet om de gelijkmaker te scoren en floot de scheidsrechter de wedstrijd af met de eindstand 2-1 voor de Dijk. 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site