Nieuws - De overwinning - Vrouwen 1

9 september 2020

Zondag 6 september

Na zo'n 6 maanden kunnen we weer voetballen. Maar na een wat minder goede start van de bekercompetitie de week was het nog wel een beetje gespannen. We hebben het hoofdveld en de wedstrijd nog zelfs een peptalk van onze voorzitter. (Ook was de scheidsrechter jarig. Een grote feestdag dus!) Toen konden we niet anders dan FC Uitgeest inmaken!

De scheids floot, we zijn begonnen. We hebben een grandioze eerste helft. De bal werd heerlijk overgespeeld. Een paar goeie acties en dan is daar de vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Laura nam een aanloop en knalt hem er prachtig in met haar linkerbeen. Niet veel later loopt Nikia, 1 van onze centrale verdedigers, helemaal met de bal tot de achterlijn en knalt hem vanaf daar zo de goal in, een heerlijke actie! Het gaat om de goede kans van Laura en hem ook in knalt. Het werd 3-0. Na een paar goeie kansen is er onder dan ook Juul, die vandaag een keer op de rechtsbuiten speelt. 4-0. En niet veel later is er ook Kaylee, die ook al een paar goede kansen had gehad, maar deze zat er dan toch lekker in. Zo gaan we 5-0 de rust in, na een heerlijk gevoetbalde eerste helft.

De tweede helft startte met de eerste. Er zou na zo'n 10 minuten wordengewisseld. En dat gebeuren. 2 wissels. Vlak voor de scheids voor een penalty tegen. Wij vonden het strafschopgebied, de strafschop was in de eerste helft. Cemre gaat klaar staan, die eigenlijk de tweede helft pas moest echt beginnen. De eerste helft vond zij als keeper een "beetje saai", want ze maar 2 ballen hadden gehad. Ze ging dus klaar staan, de scheids fluit, ze duikt de goede kant op, maar de bal was net te ver en gaat er in, 5-1. Bijna meteen in een corner, iedereen bij ons is nog bezig het programma van de corner al wordt genomen, 5-2. "Oké dames, niet inzakken nu!" zegt iedereen tegen elkaar. We gaan weer staan, we hebben weer een paar kansen en toen kwam daar de penalty voor ons. Van te voren was afgesproken, Laura nam de penalty's en dus gaat Laura achter de bal schieten en hem er rustig, maar hard in. We waren weer wakker. 2 wissels gedaan en voetballen we lekker deur. De 7-2 van rechtsmidden voor de goal komt en de 7-2. Een tijdje later komt weer Laura met haar linkerbeen en schiet hem er weer zo in. Voor haar lijkt dat wel scoren té gemakkelijk te gaan soms, dit is haar vierde alweer! We moeten nog een kwartier spelen en hebben nog 1 wissel. Robina raakt, en dus tijd voor de laatste wissel. Iedereen was kapot en na 15 lange minuten was er dan het fluitsignaal. 8-2!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site