Nieuws - Fitter dan FIT - Vrouwen 1

3 februari 2020

Zondag 2 februari 2020, een magische dag. Niet alleen om de datum maar ook omdat AFC vrouwen 1 tegen de koploper AVV Fit moet spelen. Twee aan elkaar gewaagde teams, wat een veelbelovende wedstrijd zou worden. Fit heeft weliswaar twee wedstrijden meer gespeeld, waardoor de ze koppositie over namen. Winnen was cruciaal voor AFC om mee te blijven in de strijd voor het kampioenschap. 

 

De wedstrijd begon uitermate spannend, maar gelukkig kwam AFC vrij snel op de voorsprong. Door een prachtige actie van Estella die de bal rond de zestien mooi voor gaf in de voeten van Hind, kon hind hem zo binnen tikken. Het was een prachtig samenspel. De rest van de eerste helft vervolgde moeizaam; de teams waren aan elkaar gewaagd. Helaas door miscommunicatie kwam Fit op gelijke stand. Er vervolgden meerdere goeie kansen, maar AFC ging toch met 1-1 de rust in. 

 

Beide teams begonnen met volle moed aan de tweede helft. Nikia, centrale verdediger, veroverde de bal op de middenlijn en passeerde met fantastische acties drie verdedigsters. Waarna ze de bal op knappe wijze zo langs de keepers schoof. 2-1! Fit neemt de aftrap en begint met volle moed aan een nieuwe opbouw. Echter na niet al te lange tijd veroverd Juliette de bal. De keeper komt ver uit ze doel, maar tevergeefs. Juliette is sneller en weet de bal langs de keeper te spelen. Er volgen meerdere duels en de spanning is om te snijden. Twee spelers van AFC raken geblesseerd en er zijn geen wissels meer over. Dus besluit AFC verdedigender te spelen, de spits Kaylee sluit daar geen gehoor aan te geven. Wat maar goed is ook want, na een geweldige steekpass van Juliette weet Kaylee de bal binnen te schieten. Met haar chocolade been nog wel! Nog tien minuten te gaan en AFC zet door. Vervolgens neemt Estella een corner, deze valt in Anouk haar fouten en zij weet hem terug te leggen op Juliette. Juliette ziet dat de keeper uit het doel staat en schiet de bal goed over de keeper. Fit probeert de stand nog te herstellen, maar het is onmogelijk deze achterstand in deze korte 5 minuten te herstellen. Ze zetten druk, maar de aanval is voor AFC makkelijk te weren. Het fluitsignaal gaat af en AFC wint! AFC staat door deze verdiende overwinning op gelijke plaats met de koploper Roda. Tegen dit team staan nog twee spannende wedstrijd op het programma en door deze winst van AFC is de Vrouwen 1 weer in de race. 

 

Geschreven door Charlotte Groot en Isa Zoutberg

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site