Nieuws - De Arena net niet gehaald -

26 september 2022

Nadat we het voornemen hadden om het postbode(mailman)voetbal(football) even te vermijden, begonnen we in de schaduw van de Arena behoudend aan de wedstrijd tegen FC Amsterdam.
Deze club heeft niets te maken met de voormalige profclub van Dé Stoop en Sjoerd Zomer, maar bestaat vooral uit spelers die ooit uit Suriname zijn gekomen. Ze voetbalden degelijk, stevig –ook geholpen door hun fysiek, ja dan mis je Henk, die we toch al missen- en wij kregen niet echt de ruimte: ze waren steeds sneller bij de bal.
Aanvallend misten ze nog weleens richting, zodat Eddie diep werd gestuurd om de bal ergens bijna bij de Arena te gaan ophalen. Ze kregen kansen maar scherp vlaggen van Boudewijn voorkwam veel gevaar. Een enkele keer kwamen we er gevaarlijk uit, maar schoten van Joost II, Amit en Menno misten scherpte, of we combineerden niet zuiver genoeg.
Toch was het afupasi 1-1. Een snelle aanvaller brak door, en zelfs Twan kon deze keer het doelpunt niet voorkomen. Daarna was het aan rechtsback Ton, om in hun strafschopgebied op wonderbaarlijke wijze de bal te controleren tussen drie man en Elja te bedienen die via de keeper raak schoot.

In de tweede helft werd er iets beter gecombineerd, maar FC Amsterdam de na ai en hield de verdediging goed gesloten. Een van hun uitvallen leverde wel een doelpunt op toen in een overvol strapschopgebied een speler de bal langs Twan wist te prutsen.
Dat was natuurlijk opmerkelijk: Met Twan in het doel en DJoost als voorstopper krijgen we er maar twee tegen... Maar ook omdat Mario, Ton, Dick en Ugur strak verdedigden.
Mooi was dat naast de goede opkomst, we ook twee vrouwelijke fans in de dug-out hadden. De verloofde van Joost keek haar ogen uit en de vrouw van Eduardo koesterde zijn nieuwe voetbalschoenen, die hij volgende week gaat gebruiken.
Maurice vond dat gezelschap zo aangenaam dat hij niet één keer geprobeerd heeft om in te vallen!
Fosi yu stampu a pinda, yu mu wai a buba puru.

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site