Nieuws - Vallende sterren -

28 januari 2020

Het sterrenensemble van  AFC ging de confrontatie aan met de Meteoren uit Noord met een bijzondere opstelling: de aanvallende sterren hadden zich massaal afgemeld om te gaan verhuizen of om Chinees vuurwerk naar de sterren te schieten, zodat we zonder doelpuntenmakers begonnen. Hetgeen nog erger werd toen Hans op zijn sterretje viel en hinkend het veld afging, waar net de Ko-Ster (basisplaats!) vervangen was door Lawrence. Omdat ook opsterrer Ton ontbrak, hadden we een verrassend middenveld met Hein en Guy, waarvan vooral die laatste zich maar bleef afvragen waarom de bal niet gewoon van medespeler naar medespeler gespeeld werd. 

In het eerste kwartier was het vooral chaos troef en daarvan profiteerde De Meteoor optimaal, met als gevolg een 2-0 achterstand tegen een matig voetballende ploeg. Maar zij wisten elkaar wel te bereiken. We kwamen terug in de strijd toen Menno een corner voordraaide en Hein de bal eenvoudig achter de keeper plaatste. Daarna kwamen er meer kansen maar die werden jammerljk gemist door o.a. Joost en Lawrence, die als echte moderne postbodes de bal liever bij de buren afgaven dan hem in het doel te schieten. 

Ondertussen moest Menno het veld verlaten met een blessure die achteraf ernstiger bleek dan het zich liet aanzien, en werd de verdediging gereshuffeld. Even dreigde de 3-1 toen Ward een auditie voor Sterren dansen op het IJs inzette maar daarbij een tegenspeler meenam, die als een echte Vallende Ster meteen op de grond lag. Tja, zo’n kans hoef je een scheids niet te geven en de bal werd gestipt. (overigens: kan iemand uitleggen waarom wij wel al heel wat penalty’s tegen hebben gekregen, zelfs van onze eigen Hek-Ster, maar nog nooit een vóór?)
Ach ja, een kans voor onze eigen Ster DickOpDoel, die de goed geplaatste bal met een katachtige (nou ja, vooruit, soepele, ok, dappere) duik uit de hoek ranselde. Daarmee bleef het tot de rust 2-1.

Na rust werd Henk in de spits gezet, om de druk wat te verhevigen, maar ja, als je de boel steeds dichtloopt, zoals ons balvaardige duo maar hardnekkig bleef doen, dan heeft de tegenstander de tijd om zich te organiseren, en als dan bovendien de kansen die er toch komen niet benut worden, dan wordt het wel lastig. Gelukkig blijft DickOpDoel net zo lang staan tot ze hem de bal in de handen schieten, anders had het nog wel wat erger kunnen worden.
Terwijl het steeds kouder en mistiger werd in  Noord, nam de energie af en zag het er niet naar uit dat we ooit nog de gelijkmaker zouden scoren. Wat dan ook niet gebeurde. Het werd donker, maar noch aan de hemel, noch op aarde viel er een ster te bespeuren. En in de kantine van De Meteoor zat de tegenstander tevreden op de barkrukken en dacht, met de Jeugd van Tegenwoordig:

Soms denk ik terug, hef m'n drankje
Met de sterren in de lucht ik zeg dank je

Oja: oefening 1 bij de pupillen: twee jongens krijgen een bal. De een mag hem pingelend naar de overkant brengen, de ander mag hem schieten naar de overkant. Het raadsel is dan: welke bal is het eerste aan de overkant ?

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site