Nieuws - Vanuit de fluit -

29 oktober 2019

De Geuzen probeerden ooit vanuit Vianen (zeg maar de Middenmeer) onder leiding van de Grote Geus Amsterdam te veroveren. Gekomen bij wat later de Zuidas zou heten, wordt ze tot hun grote frustratie door Willem van Oranje verboden verder te gaan op hun rooftocht.
Deze afkeer van natuurlijk gezag speelt hen nog steeds parten: elke beslissing van de arbiter van dienst wordt luidkeels ter discussie gesteld, of het nu een voordeel of een nadeel is. Te beginnen met de vraag: gras of kunstgras ?

Nadat er eindelijk een beslissing was genomen om op gras ipv kunstgras te spelen, mede op verzoek van de tegenstander, en nadat de keeper van de tegenstander het veld had kunnen vinden, ontrolde zich een ongelijke strijd: AFC kon meer druk zetten en dreigend zijn, terwijl GM vooral verbaal sterk voor de dag kwam en effectiever was.  
De AFC-verdediging was slordig: 0-1 omdat onze linksback te ver oprukte en de bal verloor, 0-2 na een vrije trap hetgeen blijkbaar betekende: vrij inkoppen en 0-3 na een komisch duet voor twee heren die allebei niets deden. AFC speelde rommelig, de middenvelders probeerden allemaal overal tegelijkertijd te zijn waardoor iedereen steeds te laat was en toch was er een overwicht. Peter wist na een snelle aanval te scoren (tot verdriet van de Grote Geus, die vaandelvlucht overwoog). Toen wilde DickOpDoel ook wel eens een beetje aandacht. Quizvraag van het jaar: wat deed DickOpDoel om GM te laten scoren? 
De rust kwam dus met 1-4 en met een geblesseerde GM’er die ongelukkig was gevallen en zijn schouder uit de kom had. Gelukkig was hij na afloop net op tijd terug uit het ziekenhuis om nog wat te kunnen meedrinken. 

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld: AFC viel aan, GM viel tegen en richtte zich vooral op verdedigen en hopen op een foutje van AFC. Maar het stond beter bij de thuisclub, zowel achterin (met Jeroen op links en Daniello op rechts) als op het middenveld. Dat resulteerde nog meer dan voor rust in een geweldig overwicht en zowaar begon AFC eindelijk te scoren: Twan na een scherpe voorzet van Joost II de 2-4, Maarten kon nog net Peter opzij duwen om precies naast de paal binnen te schieten (gelukkig maar want Peter mikte vooral op de paal). En vijf minuten voor tijd punterde Boudewijn op onnavolgbare wijze (via de tegenstander?) in de bovenhoek. 
Terwijl AFC al aan de overwinning dacht, ontsnapten de Geuzen nog even aan de aandacht en wisten DickOpDoel nog tot een uiterste redding te dwingen. Daarmee was het wel op, en toen de Grote Geus opnieuw aan het gezag van de fluiter begon te twijfelen, nam die laatste het wijste besluit: het was tijd en hij floot

..

 

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site