Nieuws - Maurice 2.0 -

30 mei 2019

Ja, inderdaad, Maurice 2.0. Even dachten we dat we hem kwijt waren, de oudste speler op het veld bij een potje voetbal tijdens de Be Friends Cup 2019, de Cup met de kleinste oren omdat hij geheel in het teken staat van vriendschap en spelvreugde –en daarom alleen virtueel wordt uitgereikt.

Maurice, de stilist van de linkerflank, de comeback kid die nooit het voetballen opgaf, gooide er een schaar uit aan de linkerkant, het inmiddels beroemde ‘nagelschaartje’ waarna hij de bal voorgaf. Terwijl de aanval werd afgeslagen zakte hij ineens in elkaar. Maar, dan is het ongelofelijk met hoeveel inzet en snelheid de AFC-ers hun beste beentje voorzetten: meteen waren er twee AFC-ers -Jair en NIno- die met de deskundige AFC-medici Daniel Jorna en Thomas van Essen  reanimeerden, al snel gevolgd door de EHBO van dienst, de bellende en sprintende hulptroepen die hekken openden, de AED haalden en inzetten, anderen waarschuwden en de gearriveerde professionele hulptroepen bijstonden. Peter die meeging, Hans en Jeroen Brussee die hem achterna reisden en natuurlijk de organisatie van de BFC, die het toernooi stillegden, maar door de juiste toon te treffen het toch voor iedereen een bijzondere avond wisten te maken.

Je ziet dan dat je altijd op van alles voorbereid moet zijn, zelfs op het ergste. En niemand kan voorspelllen hoe je daar dan mee omgaat. Terwijl Maurice vanuit het ziekenhuis een ‘keep smiling’ foto (duimpje omhoog) liet versturen, zag je op deze avond meer dan ooit dat AFC er staat, als het echt moeilijk wordt. Ook op momenten dat het even niet om voetbal gaat. Daarvoor, met veel respect, petje

AF

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site