Nieuws - Daniello - Vet. 45 1

25 maart 2019

Het was duidelijk dat de strak in trainingspak gehulde Diemers er van uit gingen dat ze AFC even zouden komen oprollen. De ruim gevulde bank van de tegenstander en de magere bezetting van het AFC-hokje leek ook al een slecht voorteken: we vroegen dan ook of ze niet liever tegen elkaar speelden.
Bovendien was Peter kwijt: ergens tussen de Lions Club en Goed Genoeg verdwaald of gewoon opgehouden door een wild om zich heen kopende klant ? Dat bleek het ook te zijn: Peter van den Dungen kon zich niet inhouden, vanwege de enorme kortingen die hem in het vooruitzicht waren gesteld.
Maar goed, opnieuw op een winderig achterste veld, begon AFC niet onverdienstelijk. Diemen was iets meer aan de bal, maar de felheid van de M & M’s achterin en het gevaar van de eenzame spitsen hield AFC voorlopig op de been. Totdat ook nog Ward uitviel met een spierkwetsuur (terwijl hij niet eens getraind had!) en Daniello zijn plaats innam. Daniello: inzetbaar op alle posities, altijd positief ingesteld en de blik naar voren. Dat zal later nog blijken.
Als Peter arriveert, neemt Daniello zonder problemen weer plaats op de bank naast bankveteraan Maurice.
Gelukkig staat het dan al 1-0, als Tarmo zich vrijmaakt in het strafschopgebied en fraai scoort. Maar opnieuw worden enkele kansen niet benut en dan gebeurt het onvermijdelijke: een pegel van 20 meter verdwijnt in de kruising en een balletje dat DickOpDoel even goed neer wilde leggen wordt opgepikt en binnengetikt. 1-2.

Na de rust komt Daniello in het veld met de ondankbare taak om Hans Poort te vervangen. Hans Poort, die als een dolle op de rechterkant liep te sleuren (al weet niemand waaraan). En dat doet Daniello met verve. Hoogtepunt is het doelpunt dat puntgaaf wordt uitgepunt door Tarmo, die na een punter van Daniello voor het doel wordt gezet. Een klassieke Daniellopunter, punt uit en 2-2.
Dat beviel de mopperende Diemers niet echt, zeker niet toen het 3-2 werd.
DickOpDoel, die bal na bal pakte, legde hem met een uittrap op de stropdas van Anthon, die hem over de verdediging heen naar Peter plaatste en Peter weer prachtig voorgaf op het hoofd van Tarmo, die beheerst de bal langs de keeper kopte.
Ja, en dan staat er weer iemand te wapperen met het dundoek, maar deze keer gaf de scheidsrechter van dienst geen krimp en keurde hem gewoon goed.
Dat leverde vooral in de Diemerse verdediging een paar wilde tackles op, waar onze tweemansvoorhoede vier verdedigers bezighield. 

Diemen voerde de druk op en Ton moest van voor naar achter lopen om de gaten te dichten, M & M hielden lang stand, Ugur en Raymond dekten de flanken af, maar twee keer ging het net even mis en had DickOpDoel geen kans meer. Weer achter, weer een wedstrijd uit handen geven ? 
Maar nee, een scherp aangesneden corner van Maarten werd door Boudewijn met zijn laatste krachten en zijn derde been het doel in gewerkt, waarna nog een paar spannende minuten volgden, totdat Marko precies op tijd affloot.
De laatste weken krijgt het elftal steeds meer vorm, en na een paar nipte verliesparijen, is er nu eindelijk een punt behaald, nog wel tegen de koploper.
Het zal voor de 4J’s (JoostJoostJeroenJos) nog een hele klus worden om zich weer een plaatsje in dit team te verwerven. Voorlopig liggen ze er behoorlijk ver van

AF

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site