Nieuws - Boudewijn - Vet. 45 1

11 februari 2019

Boudewijn Sjoerd, broer van Sjoerd Boudewijn en rots in de branding. Aan deze Zomers ga je niet gemakkelijk voorbij! En waar Boudewijn ook staat, daar coacht hij luid en duidelijk, vooral van achteruit. Maar ook op het middenveld –net terug van een blessure- is hij overal te vinden en in deze wedstrijd (de kelderkraker tegen SCW) zelfs voor het doel.
De laatste keer dat Boudewijn scoorde was in de rommelige uitwedstrijd tegen IVV (11 maart 2017) toen we van de file verloren, omdat invallerkeeper Evert vastzat in het verkeer. Maar Boudewijn bleef ook toen onversaagd doorvoetballen en schoot de van de keeper terugstuiterende bal met een droge poeier in het dak van het doel. Precies zo ging het deze keer, bijna twee jaar later. En daar bleef het niet bij, in deze door windstoten gedomineerde wedstrijd, waarbij de corners van Hans Poort (een arm in de lucht, niemand die weet wat het betekent) voor veel gevaar zorgden. Zo konden we de 1-0 van Tarmo, na een voorzet van de ook weer teruggekeerde Raymond, uitbreiden naar 3-0. Want Boudewijn scoorde ook nog met het hoofd de 3-0. Daarna werd nog een van de vele kansen door Twan afgerond en tenslotte stond Ugur zo hinderlijk in de weg dat een tegenstander een corner snoeihard in de touwen kopte.

En toch is er dan het Aalsmeer-trauma: 4-0 voor bij rust en nog bijna verliezen. Dus werd er preventief gewisseld en met succes: Tarmo maakte ook nog de 6-0. Anthon de 7-0 voordat SCW iets terug kon doen. Het werd zelfs 7-2, maar met Maurice in het veld werd bekwaam gecounterd naar de 8-2 en opnieuw gunde Twan aan Tarmo de afronding. Twee keer SCW en we hebben zes punten erbij en we stijgen meteen twee plaatsen op de ranglijst, een ongekende luxe.

Oja, Menno: buitenspelEen speler staat in buitenspelpositie als deze dichter bij de achterlijn van de tegenstander staat dan de bal en de vóórlaatste tegenstander (inclusief de doelman). Dit geldt niet wanneer de speler zich op zijn eigen speelveldhelft bevindt.
Dus: als Twan de bal heeft, en jullie gaan samen op de keeper af, dan moet je achter de bal, beter nog, achter Twan blijven. Of beter nog: op de eigen helft blijven!

En over Daniel moeten we het maar liever niet hebben. Hij zelf wil dat liever ook niet waarschijnlijk. Maar Joost van D. wist dan weer wel alle aandacht te krijgen. Niet spelen, te laat komen, als eerste bij de bierpomp en zich zo misdragen in de societeit dat, terwijl Ton zijn verjaardag zat te vieren, hij alsnog de rode kaart krijgt.


En met dit goede voorbeeld voor Nicky, sloten we een stormachtige middag tevreden

 

AF 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site