Nieuws - Hans - Vet. 45 1

10 december 2018

Als er één is die van alle veteranen nog steeds bij leert, van week tot week, van training tot training, is het wel Hans. Of het nou Klassieke veteranen zijn, of zijn teamgenoten, van iedereen kan hij wel iets opsteken, tactisch, technisch, qua focus, beleving, fanatisme etc. Maar het meest werd Hans geinspireerd door de AmerikaansSamoaanse voetballer Jaiyah! Zo’n inzet, zo’n leergierigheid, zo’n sprongen voorwaarts als die maakt, daar neemt Hans een voorbeeld aan (zie Next goal wins, youtube.com/watch?v=qRG_4Ju4_Wc).
Wist hij in de eerste helft alleen een tegenstander te blesseren door op tijd weg te springen, in de tweede helft maakt hij slidings! kopte hij de bal van de doellijn (en een keer bijna)! nam hij een keer de binnenbocht in plaats van de buitenbocht! Stoomde als een Mazraoui door op rechts en gaf voorzetten! en was het volgens sommigen, waaronder Hans, aan zijn wederopstanding (na de dramatisch verloren eerste helft) te danken dat we de tweede helft gelijkspeelden.

We begonnen met Elja in de basis, die eigenlijk nog geblesseerd was, en zonder Joost II die er weer niet in geslaagd was om op tijd te komen. Ach, en dan glipt er weleens een tegenstander van het sportieve en sterke Parkstad doorheen, wordt er eens over de bal gemaaid, een voorzet niet weggekopt en dan staat het zomaar ineens 6-0 bij de rust.

Ondanks deze pechgevalletjes kwamen de AFC-ers scherp uit de kleedkamer; Tarmo gaf vrijwel meteen een briljante crosspass en ja, dan hoeft Twan alleen maar af te ronden. Parkstad pegelde als antwoord van twintig meter in de kruising (Hans kwam net als Lamprou tegen PEC enkele centimeters te kort), Maar niet lang daarna zette Twan scherp voor, Anthon en Tarmo probeerden het een paar keer tot de eerste de bal dan maar in het doel plaatste. En tenslotte maakte Twan de 3-3 door de keeper de bal te ontfutselen bij de achterlijjn. Wisselwachter Marko had toen al Daniello, Menno en Elja zien vertrekken en Daniel, Anthon en Sjoerd zien terugkeren. Er werd wat heen en weer geschoven, hetgeen het spel ten goede kwam. En terwijl het donker werd in Sloten, zat Hans tevreden in de kantine na een –naar eigen zeggen- prima wedstrijd, hij is daar altijd heel eerlijk over. De cassave en bakkeljauw werden geserveerd, en de kroketten en de friet, zodat Hans de pindasaus en de mayo door elkaar kon roeren.En toen tenslotte ook de DJ-set werd binnengereden, wisten we het zeker: als het kleine geluk hem zo toelacht dan komt Hans vanavond het sportpark niet meer

AF. 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site