Nieuws - Tarmo - Vet. 45 1

27 november 2018

Sinds vorig seizoen de helft van onze tweemans-guerilla, deze rasliefhebber, die niets liever doet dan sleuren, draven, schieten, passeren en dus regelmatig scoort. Soms even op het middenveld, maar met een onstuitbare drang naar voren, die altijd alles in de strijd gooit: In de eerste helft zelfs zijn hoofd, dat van dichtbij keihard getroffen wordt. Maar Tarmo schudt even met het hoofd en stormt weer naar voren. Onophoudelijk onderuit geschoffeld, blijft hij met volle inzet doorgaan, zelfs als –naar later blijkt – hij zijn vinger heeft gebroken bij een van de aanslagen - in deze verder niet onsportieve maar wel ‘mannelijke’ wedstrijd. Waarbij de scheidsrechter mannelijk verwarde met Diemen, en overtredingen met AFC.
Vooraf hadden Tarmo en The Mosjko nog uitgelegd hoe het moest de voorbereiding op de wedstrijd. Waarvan Daniel danig in de war raakte, waardoor hij steeds  naast het veld op zoek was naar zijn tweede adem. Maar daarover een andere keer meer.

Natuurlijk kwamen we in de derde minuut op achterstand, toen DickOpDoel net geland was, Jeroen was gearriveerd en Joost II zijn schoenen ging halen, waardoor Hans Poort (als je maar genoemd wordt) het veld in sloop.
Toch was AFC voetballend zeker niet minder dan de koploper, hield de ruimtes klein met opnieuw Menno in het centrum en had kansen, maar wist niet dichterbij te komen.
Kort na rust viel de 2-0 uit een knap schot en de 3-0 door slordig verdedigen (o ja, Joost II had zijn schoenen gevonden). Diemen lette even niet op en eerst scoorde Twan uit een balverovering van Ugur, en daarna kwam Tarmo even de bal bij een verdediger ophalen om die na een felle sprint achter de keeper te schieten. De tegenstander schrok en bracht meteen weer een aantal sterkere spelers in het veld en wist daardoor stand te houden, tot het tenslotte nog de (onverdiende) 4-2 wist te maken. 
In de verduisterde kantine van Diemen waren de AFC-ers voor het eerst in lange tijd tevreden over het spel, dat perspectief lijkt te bieden - al is Tarmo nu weer voor weken uitgeschakeld. Een kleine selectie van 26 man lijkt niet voldoende. Hoeveel moeten we er dan hebben, vraagt men zich wanhopig

AF

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site