Nieuws - Dick - Vet. 45 1

22 oktober 2018

Het was het weekend van de blunderende keepers. Jurjus. Groothuizen. Padt. De hete kroket. We hoorden in gedachten de uitspraak van voormalig Achillestrainer Eric Meijers. Wat een ...keeper hebben we toch.
Maar wij hebben DickOpDoel.
Degelijk, betrouwbaar, goed gekleed, reserve-opsteller en aanvoerder, gezegend met een inzicht waarmee hij tot ver over de middellijn de verdediging kan organiseren. Helaas luistert nooit iemand naar hem. En daarnaast steunpilaar voor het team, organiseert het kerstdiner alvast in september en de zomer BBQ in januari. Iemand van de vergezichten dus, die zich niet bezighoudt met het kleine denken, zoals met een terugspeelbal in de eerste minuut.

De Zaners waren veel sterker dan AFC, en het hielp ook niet dat ze al snel op een 0-3 voorsprong werden geholpen. Ondanks alle aanwijzingen van DickOpDoel liepen de AFC-ers door elkaar en elkaar voor de voeten en vergaten ze de simpele opdracht van Marko -die helaas voor ons een belangrijke taak bij het eerste diende te vervullen: speel van rood naar rood. We speelden dan ook in het wit. 

Enfin, na de rust speelden we iets beter, wisten de bal vast te houden en DickOpDoel stond de tegenstander geen doelpunten meer toe. We kwamen zelfs aan aanvallen toe en toen Theo de bal op de zestien kreeg, telden we hem al: met een prachtige boog verdween de bal over de lange keeper in het doel.
AFC zette meer en meer druk, Raymond schoot op de lat, Twan werd gestuit door de keeper, Tarmo kwam dichtbij, maar de stugge verdediging van de tegenstanders gaf niets meer weg.
Tot de verder uitstekend fluitende scheidsrechter van dienst, mede dankzij aanwijzingen van J van D, in de laatste minuut nog een strafschop aan ZCFC gaf. Hoewel hij door twee man getorpedeerd werd, zag de Zaner toch nog kans een schwalbe eruit te gooien. Jammer dat dat onbestraft bleef. Zo was DickOp Doel zowel in de laatste als in de eerste minuut kansloos. Alhoewel, die eerste minuut –maar nee, dat kan hij zelf beter vertellen, van de keeper blijf je 

AF 

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site