Nieuws - Elberts Visie -

21 mei 2018

 

Nou weet je, het is wel leuk om allemaal taart te eten, gefeliciteerd Dick, goed dat jij eindelijk ook zestig wordt, mijn moeder zei altijd “ben je nou helemaal zestig” maar dan bedoelde ze iets anders denk ik, en natuurlijk ben ik ook erg fanatiek, zeker als ik vlag want dan let ik altijd goed of de scheidsrechter naar mij kijkt, maar dat doet Marko dan al niet meer, want die kijkt op zijn horloge omdat hij naar het eerste moet om de scheidsrechters te begeleiden van de parkeerplaats naar de kleedkamer. Mensen die de weg niet kunnen vinden naar de kleedkamer zijn waarschijnlijk op het veld ook de weg kwijt en daarom hebben ze iemand met de vlag nodig, maar ja, dan moet je er wel naar kijken. 

Het voetbal  is natuurlijk een erg kinderachtig spelletje, met mannen die in korte broeken lopen -kijk naar mijzelf, dat is toch niet om aan te zien- en die een opgeblazen koeievel heen en weer schoppen en dan juichen als die bal in een soort verkeerd gespannen tennisnet valt. Ik zeg altijd maar met Cruijff: als Twan meer scoort en als Dick minder doorlaat, dan win je alle wedstrijden. Tenminste, dat denk ik. Het kan ook andersom zijn. Dus dan is het goed dat je dat allemaal bespreekt, want als je het het allemaal zo belangrijk vindt, dan moet je maar met Ronaldo gaan voetballen. O? Kan dat niet zomaar ? Nou ja, kan je zien hoe kinderachtig het allemaal is.

Maar voorlopig vond ik het een goed gesprek al heb ik niet helemaal begrepen wat de conclusie is, behalve dat The Moshko nog even fanatiek is als vroeger en ook graag een keer zou willen winnen. Maar dan moeten er wel een paar spelers bij die beter zijn dan Maurice. Maar het kan natuurlijk ook andersom zijn.
Of niet. Je ziet wel dat ik wel degelijk met het spel bezig ben, ook al is dat tamelijk kinderachtig, zoals ik misschien al gezegd heb. Zoals het ook flauw is dat SCW ineens een paar nieuwe en jongere spelers erbij heeft die ook nog kunnen voetballen! Als wij jongere spelers krijgen, zakken die meteen door de hoeven en moeten we allerlei mensen opstellen die niet kunnen voetballen. Tenminste dat denk ik, als ik het zo van de zijkant bekijk. Maar toch speelden we niet slecht en maakte Twan een werelddoelpunt, dat dan helaas niet is vastgelegd. En Dick hield er ook nog een paar ballen uit, waaronder een vrije trap die Henk, die dan ook bijna jarig was, aan SCW cadeau deed. Want ook Henk floot en deed dat met veel natuurlijk gezag, omdat Marko dus - of had ik dat al verteld ? 

Maar sjongejonge, wat was het gezellig na afloop toen we op het terras zaten, en iedereen, nou ja zeker ikzelf, al vergeten was dat we hadden gevoetbald en wat de uitslag was. Oja, ze willen ook steeds weten wie er gaat stoppen, maar ja, ik zou wel willen stoppen met voetballen, maar dan moet ik toch eerst beginnen. En o ja, ik heb ook wel genoeg van die kinderachtige vent, die ik altijd op de training mag schoppen, die met die rare knieen en die flauwe stukjes, daar willen we toch allemaal van

 

AF ?

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site