Nieuws - The times, they are changing -

13 mei 2018

Steeds vaker moet ik denken aan deze idyllische Dylan song, waarin de veranderingen in de tijd wordt beschreven en waar je maar beter aan toe kan geven.  Waar zijn de tijden dat je als een hinde over het veld zweefde, waar je tegenwoordig met de punt van je schoen achter het kunstgrasveld blijft hangen.
Waar is de tijd dat onze onderbroek als gegoten om ons middel gehesen kon worden, waar nu wij een tafellaken nodig hebben om ons privé te bedekken. Waar zijn de tijden dat er twee keurige vlaggen klaar lagen, waar wij nu met ons shirt een bal in of uit moeten geven. Waar is de tijd dat je passievol iedere dag je vrouw het hof maakte, waar je nu rustig in de tuin met een sigaar en een glas whisky in de hand zit te wachten tot zij boven met de buurman klaar is met twister. Waar is de tijd gebleven dat je blij was eindelijk deel uit te kunnen maken van een groep, waar we nu steeds meer mensen digitaal de groep  zien verlaten.

De tijden veranderen, waar wij vroeger voor een zekere drie punten naar Taba gingen, gingen wij vandaag ook met drie punten naar huis. Drie doelpunten tegen, wel te verstaan. In de eerste helft ging het nog redelijk goed. Taba wist 1 keer het doel te vinden. Na rust scoorde de beste man van Taba twee schitterende goals in de kruising. Tijden veranderen, na een lange periode van alleen voor je eigen geluk gaan, zijn we socialer geworden. Maurice werd een penalty gegund, weigerde dit, moest toch nemen en schoot ruim naast. Dat de spits vervolgens kwaad het veld verliet, geeft aan dat sommige zaken dan weer niet aan verandering onderhevig zijn. Rest mij nog een mooi gedicht :

Daar is hij, Maurice de penalty killer,
die van 11 meter mag aanleggen, je verwacht geen thriller.
Maar kijk, hij schiet naast,
daarover zijn sommige nogal verbaasd,
opeens werd het op het veld een stuk stiller.

 

DE

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site