Nieuws - Gelderland levert je mooie streken - Vet. 45 1

19 februari 2018

Het najaar is dé periode om de Gelderse streken al wandelend te leren kennen.
De bladeren aan de bomen kleuren van frisgroen naar goudgeel en het goud aan cultuur in historische kastelen, paleizen en musea is weer helemaal klaar om (opnieuw) ontdekt te worden. Maar ook de goudgele peren, die in september geplukt worden en daarna verkocht bij de vele landwinkels in het Rijk van Nijmegen en de Regio Arnhem.
Het leek dan ook wel een Gelderse najaarsmiddag, in het late zonnetje op Goed Genoeg: op veld 1 de herrieschoppers van Geel Zwart Vitesse Rijnsburg en aan de andere kant de beschaafder Aalmeerse versie van ons aller Rood Zwart en Groen. De Rijnsburgers hadden de regel ‘Vechten ten allen tijde’ iets te letterlijk opgevat, vandaar dat het nog lang onrustig bleef. Pas laat in de middag liep Voorzitter Ad als altijd kwinkslagend door de Societeit en vroeg: Vorige week 4-4, nu 5-4, wanneer spelen jullie eens een set uit?
Een goede vraag, want het bleef lang spannend op het centre court voor het clubhuis.

De eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel: de pas gerevalideerde half spelers misten wedstrijdritme en de tegenstander, snel en jong, duidelijk niet.
Terwijl DickOpDoel als ooit De Witte Schicht bal na bal het doel uit ranselde, kwamen de kansen met de counters van AFC. Tarmo ontsnapte, stuitte op de keeper maar de terugketsende bal werd van grote afstand met techniek en precisie door Peter in het doel gepeerd. Na wat gemiste kansen zorgde hij ook in twee pogingen voor de 0-2, waarbij de Aalsmeerder grenrechter zich onderscheidde door niet voor buitenspel te vlaggen, wat het overigens ook niet was.  Zo vond ook de scheids van dienst, de jongste Koster, die flamboyant gekleed souverein de middencirkel had overgenomen van Marko. Niks aan de hand zou je denken, maar nee, de druk bleef en slecht wegwerken of onnodig solowerk zorgden voor een 2-2 gelijke stand bij rust.

Onder toeziend van Bierdrinker Joost (zo jong en dan al je carrière voorbij...) peerde Voetballer Joost de 3-3 er in, nadat de gevaarlijke spits die door Ugur bekwaam werd afgestopt, de 2-3 had laten aantekenen. Toen Tarmo listig buitenspel omzeilde, peerde hij de 4-3, hetgeen de Aalsmeerder grens, die wel wilde vlaggen maar zijn vlag kwijt was, tot grote woede bracht. De Jongste Koster bleef echter bij zijn waarneming en liet onverstoorbaar aftrappen. De grens ging af. Alsnog kwam Aalsmeer op 4-4, maar nog was het niet gedaan: Peter peerde de bal opnieuw in de voeten van Tarmo die –nu hij definitief voor de veteranen heeft gekozen- Twan naar de kroon begint te steken en beheerst de bal tegen het net peerde.

De tegenstander  gedroeg zich uiterst sportief en wandelde met veel complimenten voor de onberispelijke leiding van het veld

AF

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site