Nieuws - AFC-Kerst 5-0 - Vet. 45 1

18 december 2017

Hoewel een uitwedstrijd, was het toch een vooral gelopen koers, met aangekondigde, verwachte en onverwachte hoogtepunten.
De keuze voor een AFC-vriendelijk bedrijf (Wine Kitchen at Sea) bleek opnieuw een goede en dankzij de aanvallende instelling van de Veteranen tegen voedsel en drank was het meteen een win-win situatie: het toegezegde sponsorbedrag is meteen terugverdiend en de Veteranen hadden een kostelijke avond. Of Kosterlijk, want tafelpreases Maurice pakte meteen uit met een welkom, en later met een fors tafelboek (De eerste AFC-cultuurprijs) voor de vaste verslaggever. Een blijk van waardering of een hint op het afscheid ? Ach, een dergelijke hint wordt vaker gegeven, maar uiteindelijk wil niemand van hem AF.


Zie de foto die een van de zoons van de schrijver de uitspraak ontlokte: Hee, is Dick Advocaat zelf gekomen ? Zo zie je maar, de Kleine Generaal heeft vele gedaantes!
En dan hebben we het nog niet  over de Grote Generaal die opnieuw met Ellis weken had geshopt om aan de (aanwezige, Nicky!) dames een tas vol kado’s te kunnen overhandigen.


En tussendoor was er ook nog een quizz vol venijnige voetbalvragen, geleid door DickOpDoel, waardoor de beslissende vraag natuurlijk over de grootte van het doel ging. Uiteraard ging Elbert met de hoofdprijs ervandoor, want die heeft zich vaak afgevraagd hoe hij de bal langs 7.32 meter kon krijgen!
 

Het was een avond waar iedereen die mee kon doen opgesteld werd en toch iedereen op de bank zat. Opsteller Ton kon tevreden achterover leunen. Ook Hans Poort had een belangrijke rol: hij mocht buitenom de tafels de pennen en het papier uitdelen. In deze vredige kerstsfeer was zelfs de grootste schreeuwer rustig. Of moeten we voortaan Nancy naast in het veld zetten ? Of misschien ook net als Daniel een lichtgevende trui aantrekken ?


Het was een grandioos jaar, 2017. Henk kon niets anders zeggen. Voetballend is er nauwelijks meer iets te verbeteren, met zoveel technisch vaardige en briljante, hardwerkende,met veel inzicht gezegende voetballers, die gelukkig hun partners hebben om ze in het gareel te houden. En een prachtige spontane ondersteuning van een project in Kenia, toen niet vergeefs een beroep werd gedaan uit de bekende Nijmeegse hoek.


Bovendien dragen de veteranen in menig opzicht bij aan een gezonde club, met  werk naast en rond het veld. En dat geldt zeker voor hun inzet in het clubhuis, dat op woensdagavond en zaterdagmiddag zorgt voor een hoop sfeer (en eengevulde kassa). Dezelfde sfeer die het tijdens het inmiddels traditionele kerstdiner zo aangenaam vertoeven maakte tussen de 45+ veteranen.

Eigenlijk is het jaar daarmee helemaal

 

AF.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site