Nieuws - AFC-HFC: de topper -

26 november 2017

Hoewel het er niet naar uitzag, was het toch geen heel erg slecht weer. De ochtend begon na wat zonnenschijn toch wat tegen te vallen: de lucht betrok en na eerst flinke regenbuien begon het hevig te hagelen. Geen pingpongballen misschien maar behoorlijk stevige korrels die ook een tijdje bleven liggen, hetgeen niet heel erg best is voor de velden.
De stevige structuur van de ijsbolletjes kan namelijk, anders dan bij sneeuw -hoewel dat gevaar ook zeker aanwezig is- tot klontijsvorming leiden, hetgeen zich in de mat vastzet, en daar via invriezing en ophoping tot onderdekse schade leidt die op den duur tot grote problemen voor de kunstgrasmat kan zorgen.

Verstandig is het dan ook om in gegeven omstandigheden het bespelen van de velden even uitte stellen tot mogelijke ijsvorming niet langer een gevaar kan zijn, door intredende dooi of bijv door besproeiing met (licht verwarmd) water. Dat laatste kan beter niet worden aangewend in de situatie dat er sprake is van vorst of temperaturen om en nabij het vriespunt, want dan is –zoals bekend mag worden verondersteld- de kans op bevriezing en daarmee langdurige onbespeelbaarheid van de velden het grootste gevaar.

Later klaarde het weer wat op, zo rond het tijdstip van twee uur regende het nog, maar naarmate de middag vorderde werd het steeds beter. Tenslotte was er zelfs sprake van een bleek zonnetje waardoor het op deze frisse zaterdagmiddag toch nog aangenaam toeven was op Goed Genoeg.
Met de komst van weer een nieuw gebouw op de Zuidas, was het speculeren welke gevolgen dat zou hebben voor de nog te bouwen tribune, het te verplaatsen clubgebouw en met name of het niet teveel zonlicht zou wegnemen,waardoor het hele complex in de schaduw zou komen te liggen.  Hoewel er zeker geen sprake was van vroegtijdige nostalgie werd wel met zorg gekeken naar deze ontwikkelingen, ook al omdat er velden bovenop een parkeergarage zouden komen te liggen. Elders in Amsterdam heeft dat tot langdurige problemen geleid, tenslotte

Maar hier, in dat late novemberzonnetje, goed ingepakt, ontspannen koutend aan de rand van het veld, sprak men zijn vertrouwen uit in de ontwikkelingen. En verder wachtte men het wel

 

AF

 

 

Oja, HFC scoorde zes keer en won met 1-5.

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site