Nieuws - Ballentent - Vet. 45 1

23 oktober 2017

Het is kermis op de Dam en misschien inspireerde dat de AFC-veteranen, want leek wel kermis, daar in de Rivierwijk in Utrecht: een schiettent, een draaimolen of een ballentent, het leek op overal en toch nergens op.
Meteen al in het begin zette de tegenstander volop druk, waarna al snel de scherp fluitende scheids naar de stip wees. Want ongelukkigerwijs kwam een tegenstander Henk tegen in het strafschopgebied. Dus toen Henk in een grandioze pirouette de bal trachtte te spelen, ging dat grandioos mis en lag de bal op de stip en even later (bijna gepakt, Dick!) in het doel.
Maar de veteranen wisten ook gejaagd door de wind te scoren. Hans Poort speelde een diepe bal (bewust, zei hij) en Twan zorgde dat de sirene ging loeien: 1-1. Een soort botsautogeweld achterin en het was 2-2. Toen negeerde Danielo de regels van de schiettent (“Opgelegd en schuin schieten verboden”) en punterde hem op Twan en hup de 2-2 lag in de ballenbak.
Nog voor rust slingerde Ton de bal als een anaconda om de keeper en was het zowaar 2-3. Daar nam de verdediging geen genoegen mee en alsof het een hete oliebol was, danste men om de bal heen vlak voor Dick en stond het 3-3.

Een kleine rust later werd er opnieuw geknald dat het een aard had. Paar kleine uitglijers in de achtbaan voor en ineens stond het  5-3 voor de Rivierwijkers.
Mooi was te zien dat de AFC-ers daar geen genoegen mee namen. Het middenveld  heerste: Sjoerd en Hans (de Wit) waren technisch de baas, Ton, Jeroen en Hans Poort bleven opstomen en de backs Danielo en Ugur joegen hun tegenstanders op tot de eigen helft.
Jeroen maakte een touwtrekkend schot van Hans (de W) attent af, en Ton gaf een prachtvoorzet die Twan op zijn suikerspin kreeg, dus ineens was het 5-5. En AFC rende naar de overwinning als een kind naar de oliebollenkraam – en verloor hem dus ook op kinderlijke wijze: te gretig stormde AFC naar de prijzen en het ging als zo vaak: terwijl door de luidsprekers ‘kansje wagen, prijsje winnen’ klonk, werd het weer een misser: de bal zeilde voor de voeten van de spits die zich ontdeed van Daniello en Dick passeerde.

Toen was het pas echt bal, met de prijswinnende ballen van Grada Imperatore! Waarna de prijs voor de speler van de dag, de prijs voor de topschutter en de prijs voor de beste ballenvanger werden uitgedeeld. Zo ging iedereen toch tevreden naar huis. Pas thuisgekomen pakte men de verrassingen uit en zag dat het was als alle kermiswaar: Je lijkt te winnen, maar je druipt toch weer zonder poen en zonder punten

 

AF

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site