Nieuws - GRANDIOOS !! - Vet. 45 1

22 juli 2017

Er was geen ander woord voor de geweldige actie die in korte tijd door de Veteranen 3 is opgezet.

De vraag kwam uit Nijmegen, waar de Veteranen al een paar jaar aan het toernooi van vvUnion meedoen; Kunnen jullie voor een nacht een groep van 16 Keniaanse straatkinderen en hun begeleiders opvangen ? Zij zijn op weg naar Nijmegen (via Noorwegen) en moeten noodgedwongen een nacht in Amsterdam doorbrengen. Ze hebben geen geld, alles wat Union (die de organisatie MYSA ondersteunt, voor info: http://www.friendsformysa.nl) heeft opgehaald gaat in reis en verblijf zitten.
Op de seizoen- afsluitende BBQ bij Dick-In-De-Tuin werd de vraag voorzichtig geopperd: Kunnen wij dit ? Onmiddellijk werd gerageerd: natuurlijk, we weten nog niet hoe, maar we gaan het regelen!

Henk stelde meteen zijn restaurant ter beschikking voor eten en slapen, Dick ging in conclaaf met AFC sponsors, Hans werd hoofd Slaapzak en Matjes en belde en appte iedereen plat en regelde en passant wat extra financiele middelen.
En wat een GRANDIOZE actie werd het; Busbedrijf Oostenrijk (bedankt Ronald Koster voor de bemiddeling) regelde het vervoer van Schiphol naar Uithoorn en terug, Henk organiseerde eten en ruimte in zijn Drechtfort, de kern werd aangevuld met Daniello, Pauline, en de onvermoeibare Karin, en zo werd aan de kinderen (11-13 jaar) , hun begeleiders en de Nijmeegse begeleidsters Kim en Netty een onvergetelijke avond, nacht en ochtend bezorgd (details via Henk)
Een van de hoogtepunten was het verdelen van de binnengestroomde voetbalartikelen, via AFC en natuurlijk de schoenen en keepershadschoenen van Mickey van der Hart: er waren twee keepers, maar ze koesterden elk hun eigen handschoen, met de afspraak dat ze ze toch echt aan elkaar moesten uitlenen. Vooral toen ze een foto zagen van de gever waren ze enorm onder de indruk: handschoenen van een echte prof!!

Het was hartverwarmend om te zien dat een dergelijke actie in zo korte tijd met zoveel enthousiasme kan worden opgezet. De Keniaanse jongens waren zeer dankbaar en ondanks de voor hen vreemde omgeving (‘Mister, are there crocodiles in the water?”) al snel volop aan het voetballen. En Henk ?  Ja, Henk danst! De beelden zijn beschikbaar maar worden met mate gedeeld....en dat niet alleen: binnen een half uur spreken alle Kenianen één Nederlands woord; GRANDIOOOOOOOS! Bij het wegrijden riepen ze het nog steeds in de bus. Grandioos.
Iedereen die een bijdrage heeft geleverd (Henk, Hans, Dick, De firma Oostenrijk, Jeugdcie AFC, Drechtford en alle anderen), nogmaals hartelijk dank. Het was een groot plezier dit te organiseren. Onze gasten zullen dit niet snel vergeten, maar wij ook niet: hoe snel ook geregeld, het was grandioos en helemaal

 

AF!

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site