Nieuws - Draaimolenvoetbal -

16 mei 2017

Je had het kerstboomvoetbal (10 ballen en een piek) , scorebordvoetbal, pupillenvoetval (iedereen op een kluitje) en natuurlijk de slingerback. Maar AFC heeft inmiddels een eigen variant op bedacht: het draaimolenvoetbal. Elke week een andere opstelling, telkens een ander op doel (na Dick, Evert, Joost, Daniel, Boudewijn was zelfs Ton doelwachter); spelers die dan weer achter staan, dan weer voor en soms op het middenveld geparkeerd. De scouts van de tegenstander worden er tureluurs van, maar met zo’n draaimolen is het niet gek dat Hans Poort tot verbijstering van allen (behalve Hans Poort) tot mannetje van de wedstrijd kon uitgroeien. Nou ja, groeien, dat dus niet, maar wel een levensgevaarlijke corner die een penalty opleverde (0-1 Tarmo), een afstandsschot op de lat (1-2 door Twan), en vele, vele minuten later een doorbraak in de zestien (gelukkig stond het toen al 5-6, want anders was de overwinning in gevaar gekomen). En het hielp natuurlijk ook dat Joost een keer moest werken. Ook leuk voor Nancy, natuurlijk.

Bij ZCFC waar de Bond  tegen het Vloeken de fluit hanteert en eerlijkheid regeert, vloog de bal aan alle kanten het doel in. We hadden dus ook nog de 2-3 door Twan, de 3-4 en de 3-5 door Tarmo en tenslotte de 5-6 door weer Twan met een ziedend schot.

Wederom hadden de (vele) thuisblijvers (Ad, Alderd, Daniel, Elbert, Henk, Joost, Jos, Machiel, Nicky, Peter, Raymond, Theo, Ugur en Walter) ongelijk en kon de krappe selectie gelukkig uitgebreid worden met de versterkingen Vincent en Tarmo: de een schoot ze hard naar voren, de andere rende er met Twan hard achteraan. Dat was zo’n beetje de tactiek tegen het stugge ZCFC, dat van geen ophouden wist en er ook nogal fysiek tegen aan ging. Maar de verdediging met Vincent, Ward, Boudewijn en Daniello hield de bal vaak met succes voor Ton weg die als laatste in de kleedkamer kwam en dus het blauwe shirt aan mocht. En in het doel.

Het middenveld draafde van voor naar achter en het was Dick niet aan te zien dat hij voor het eerst (sinds 8 jaar!) weer een hele wedstrijd voetbalde, Hans niet dat hij voetbalde en Sjoerd, Anthon en Jeroen probeerden de gaten te dichten of mee te gaan in de aanval. Een draaimolen inderdaad, die van tijd tot tijd een bal in de richting van de snelle spitsen schoot en dat ruimschoots beloond zag. Zoals gezegd: Twan en Tarmo ieder 3.

Boudewijn ging nog even keepen, Ton nog even meerennen, en gaf ook nog een puntgave voorzet. Marko zat nerveus te kijken of het nog niet afgelopen was (de bus naar AFC kon elk moment vertrekken) en de andere Koster, Maurice, wees de onwankelbare scheids op het verstrijken van de tijd door bij elke minuut verlenging te melden hoeveelste minuut dat dan weer was.

Het was een gevecht dat met grote inzet gestreden werd, al zou het handig zijn als er meer deelnemers aan Wie doetmee ook daadwerkelijk een keer mee zouden doen. Of zou nu de selectie voor 2017-2018 al bepaald zijn? Want wie nooit komt, die doet niet mee en valt dus

AF

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site