Nieuws - Een Koste(r)lijke overwinning. - Vet. 45 1

19 maart 2017

Voor het  beroep van Koster is geen specifieke opleiding vereist. Toch is lang niet iedereen geschikt voor het beroep.
De Koster voorziet primair in de behoeften van de aanwezige voetballers. Een goede Koster is dus enigszins gevoelig voor de behoeften van anderen: het persoonstype Gever.
Het arbeidsmarktperspectief is moeilijk te vergelijken met dat van andere beroepen, omdat Koster niet een baan is waar iemand zomaar op solliciteert. Daarnaast is er niemand “een Koster die werk zoekt”, de meeste Kosters zijn voor hun aanstelling al actief in de betreffende vereniging. Het arbeidsmarktperspectief is dus niet echt als goed of slecht te kwalificeren. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet in het bijzonder, maar voor veel Kosters is dat ook niet bijzonder relevant.
Maar ja, de ene Koster is de andere niet: de een hanteert de Fluit en de ander de Vlag. En hoewel zij elkaar verbaal nog wel eens de les kunnen lezen, wisten ze in eendrachtige samenwerking te komen tot een opmerkelijk besluit: het afkeuren van de 2-3 van Overbos.

Wat ging daar allemaal aan vooraf ? Een sterk begin van AFC dat had moeten leiden tot een ruime voorsprong, maar behalve van een bekeken rollertje in de hoek van Ugur waren er geen treffers te noteren. Wel veel kansen, met de mooiste voor Tarmo die voor open doel nog even afschoof op Twan-die wel buitenspel stond.
Het veel te onbesuisde spel van de Overbossers zorgde voor blessures: Eerst werd Walter uit de wedstrijd geduwd (gekneusde ribben) en daarna werd Theo grof getackeld waardoor hij op zijn schouder viel en naar later bleek breuken had opgelopen (medisch specialist Boudewijn had dat al vastgesteld, overigens!).
Dus naast de al geblesseerden Ad, Alderd, Dick, Jos, Machiel, Nicky en Raymond opnieuw twee slachtoffers in de ziekenboeg! Aan hen allen: beterschap en een spoedige terugkeer op de velden gewenst.
Overbos wist nog te profiteren van Walters ongerief en kwam zowaar tegen de verhouding in op 1-1.

Na rust werd Ton ingezet, die een  –OK,  toegegeven- mooie knal van Joost tegen de keeper beheerst afmaakte en de bal in de hoek schoof: zo zie je maar wat de vrucht van trainen is: je leert de bal ín het doel schieten! (Don’t mention...)
Terwijl AFC sterker bleef, kwam ook Overbos soms opzetten en ook daar viel een blessure, zij het door eigen enthousiasme: het onderschatten van het effect van veel gewicht op een draaiend gewricht.
De 2-2 viel uit een corner waarbij Evert de Hete Kroket deed: meteen er in geschoven door Overbos. Even later gekopieerd naar de 2-3.

En toen kwamen de Kosters! Joost, die door een moment van onoplettendheid aanvoerder was geworden, claimde op zijn eigen bescheiden doch dringende toon een Overbosse overtreding op Evert en na een Kosterlijk conclaaf werd die zienswijze gevolgd. Het leverde enige commotie op, voorstopper D. wilde heel graag in gesprek met Joost komen en verliet zijn eigen verdediging, Hans Poort kreeg eindelijk een hartstochtelijk toegejuichte publiekswissel en de aldus versterkte aanval zocht de overwinning. Die ook kwam: een steekpass van Ugur werd door Tarmo verzilverd en een prachtige voorzet van Twan werd ook door Tarmo ingekopt. Toen vonden de Kosters het genoeg geweest en op kenmerkende wijze werd met een beschaafd fluitsignaal de wedstrijd beeindigd. Voorstopper D. informeerde nog even of de Kosters wel lekker zouden slapen de komende nacht.
Dat bracht Joost op een idee, maar ‘s nachts vroeg Nancy toch: Joost doe je nu die aanvoerdersband eindelijk een keer

AF ?

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site