Nieuws - Verloren van de file -

13 maart 2017

Een van de iconische foto’s die Philippe Halsman maakte is de portretfoto van Salvador Dali.
We zien de schilderkunstige artiest in de lucht springen, terwijl er nog wat her en der door de lucht vliegt, een emmer water en een drietal katten bijvoorbeeld. Vooral het beeld van de vliegende kat rechtsonder doet sterk denken aan Ugur die langs suist na een corner voor het IVV-doel. De verdediging is daardoor zo uit balans gebracht, dat Bouwewijn de bal kan controleren en verwoestend in het doel kan schieten.
Toen stond het 3-1.
Jammer genoeg, want gelegenheidsdoelman Evert was nog steeds onderweg en opgehouden door files en daarom tijdelijk vervangen door Daniel, die zich in stijl en kleding duidelijk had laten inspireren door Gabor Kiraly, Die keept meestal in zijn pyama, maar houdt dan ook nog wel eens een bal tegen, hetgeen Daniel niet lukte. Nu was de verdediging ook niet heel erg op dreef, maar eerder op drift: de IVV-ers mochten regelmatig gewoon doorlopen, zodat het al snel 3-0 stond.

IVV nam wat gas terug en met Evert in de goal gooide AFC het gas erop: de middenvelders Theo, Ton, Ugur en Jeroen sleurden als bezetenen met als gevolg dat er kansen en kansjes kwamen, vooral via Twan die zijn tegenstanders te snel af was en Anthon die net niet snel genoeg was. Toch viel eerst de bovengenoemde 3-1, en daarna, nadat Anthon een kopduel van zichzelf gewonnen had, scoorde Twan de 3-2. Voor rust had het eigenlijk 3-3 moeten staan, maar de te grote gun factor (‘doe jij het maar’ ‘nee, doe jij het maar’ ‘ nee schiet jij maar’) van de spitsen zorgde ervoor dat de trekker niet werd overgehaald.

Na rust ging het snel mis: Twan verzwikte zijn enkel bij een fraaie kans, en met een eenmansvoorhoede werd vervolgens wel tegengehouden, maar niet meer aangevallen. Evert redde een aantal malen fabuleus en het was goed dat Elbert over de vlag en de scheidsrechter niet over Hawkeye beschikte, zo bleef het nog lang spannend tegen een betere maar wel iets te fysiek spelende tegenstander. AFC moet het hebben van fijnbesnaarde combinaties en subtiele eentweetjes, meer het Zwanenmeer dan de boerenpolka, meer Vivaldi dan Dre Hazes, eerder Mulisch dan Kluun, kortom we zouden soms wat meer moeten kunnen poetsen en bikkelen. Ja, waar is Hans Poort, als je hem nodig hebt, vraag je je dan

 

AF

 

 

 

Laatste Nieuws

    Er zijn nog geen verslagen geplaatst...

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site