Nieuws - De eerste - Vet. 45 1

13 september 2016

Gelukkig stond de verdediging palZoals altijd: De mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest, dus toen de Veteranen dwars door het inmiddels tot riscogebied verklaarde Zaandam heelhuids bij ZRC waren gearriveerd, wachtte hen een tegenstander die qua fitheid, beweging, snelheid en schotkracht in de warming up de nodige indruk maakte.
En ze maakten dat ook meteen waar, door een behendige spits die iedereen voorbijliep.
Gelukkig wist Peter Jos te lanceren, en ja, als die eenmaal in de valversnelling is geraakt, is er geen houden meer aan en ligt de bal al snel in het netje.
Toen dacht de verdediging dat die spits een dergelijk trucje wel niet zou kunnen herhalen, en dat kon hij ook niet: hij pingelde dit keer geen 3 maar 6 man voorbij.

Weer stonden we achter, maar opnieuw Peter bereikte Twan, die de stand gelijktrok.
Tot aan de rust ging het spel aardig heen en weer, maar toen hun spits geblesseerd uitviel en Jos zich liet vervangen door Anthon was het gevaar weg. Bij hen, wel te verstaan.

Na de thee in de vintage kleedkamers-maar nog altijd een vooruitgang ten opzichte van de retrokleedkamers van AFC, pakte AFC het voortvarender aan. Peter dacht maar een keer zelf te schieten, gaf een bal aan Twan en kreeg een bal van Twan. Waarmee de stand op 2-5 kwam.

Hebben jullie wel eens filmbeelden uit de prehistorie van de cinema gezien ? Van die stilstaande plaatjes, die beweging suggereren, maar waarop eigenlijk iedereen stilstaat ? Denk aan Marko die vlagt en het dundoek roerloos in de lucht houdt net zo lang tot de scheidsrechter hem komt uitleggen dat een verdediger niet bij een tegenstander aan de arm mag gaan hangen in het strafschopgebied. Enfin, Peter kent die films vast wel, want toen hij alleen voor de keeper was gezet, en de keeper zich al omkeerde om de bal uit het net te halen, imiteerde Peter de Zwijgende Film en bleef net zo lang stilstaand bewegen tot de keeper zich maar omdraaide en de bal pakte.

Gelukkig sond de verdediging pal, met DickOpDoel zwevend van hoek naar hoek, en Walter die op de doellijn redde en met Boudewijn samen menigmaal storend in de  weg liep. Oja, en Joost deed ook mee.

Ach het maakte niet veel meer uit, het was zonnig, warm weer dat dorstig maakte en een aardige wedstrijd tegen een sportieve en prettige tegenstander. Zelfs de cursus spelregelkennis en de eigengereide toepassing ercvan op de AFC-velden die door Marko in het vooruitzicht werd gesteld, schrikte de spelers van RCZ in het geheel niet

 

AF.

Laatste Nieuws

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site