Nieuws - Go Ahead Eagles O21 - AFC O21 : 2-1 - Onder 21

27 september 2021

Zaterdag j.l. stond de “topper” tussen Go Ahead Eagles O21 en AFC O21 op het programma.Dit zijn de nummers 2 en 3, ná drie 3 van de 14 speelronden, in een competitie die tot de winterstop loopt. De winnaar van deze wedstrijd kan zich een beetje losweken van de andere teams op de ranking waarvan de nummer 1 en 2, na de winterstop, de stap maken naar de Tweede Divisie O21.

Op het complex in Twello trad AFC aan zonder aanvoerder rechtsback Gladwin en ervaren rechtsbuiten Jaimy die beiden werden opgeroepen voor de eerste competitiewedstrijd van AFC Zaterdag 1 tegen Valken ’68. Geblesseerd waren nog steeds de verdedigers Souhail en Oliver en Rogier die geblesseerd afhaakte tijdens de laatste training op Donderdag. Er werd voor het eerst in lange tijd weer gespeeld op een “ouderwets” grasveld. Een tikkie stroperig en hobbelig waar de maaimachine, voor een lekker potje voetbal, best een standje lager had mogen staan. 

Go Ahead Eagles O21 bouwde zorgvuldig van achteruit op. Er werd door AFC wel druk gezet maar zonder goed onderling overleg waardoor er links en rechts gaten vielen die Go Ahead ook goed wist te vinden. Go Ahead verlegde het spel ook steeds prima en zocht met regelmaat de fysiek sterke aanvoerder nummer 9.  Al na 4 minuten mocht Go Ahead een corner nemen en voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was keek AFC al tegen een 1-0 achterstand aan. 10 minuten later zorgde balverlies voorin tot een snelle omschakeling van Go Ahead. Op de kop van de 16 meter werd de nummer 9 gevonden. Ondanks de beperkte wendwaarheid van de spits wist hij wel raad met de ruimte.  Hij vond zijn weg tussen twee verdedigers en schoot, van net binnen de 16, bekeken en laag de 2-0 binnen.   AFC wist hier in de eerste helft niet veel tegenover te stellen. Een vrij trap die net over ging en een paar individuele acties leidde niet tot een treffer. 

In de tweede helft begon AFC voortvarend. Er waren twee omzettingen in de rust gedaan. De spits en rechtsbuiten wisselden van positie en de linksbuiten werd vervangen. Er werd met meer pressie gespeeld. Go Ahead kwam niet echt meer aan voetballen toe en beperkte zich tot lange ballen richting spits. De AFC-aanvallers waren af en toe dreigend met individuele acties maar tot goed combinatie spel en kansen kwam het te weinig. In de 70e minuut begon de AFC-spits met een actie welke dood leek te lopen, vanaf de rand van de 16 besloot hij echter toch tot een schot, welke tussen de verdedigende benen door, niet meer door de keeper verwerkt kon worden.  2-1 met nog 25 minuten te spelen. De druk die vervolgens werd verwacht kwam er niet echt.  Pas 10 minuten voor tijd zette AFC aan voor een eindoffensief.  De AFC spits kreeg de bal mee binnen de 16 meter richting doel. Helaas werd de bal de bal net niet lekker verwerkt waardoor het niet tot een vrije schietkans kwam.  Even voor tijd ontstond er nog gevaar middels een kopbal uit een vrije trap maar de bal bleek te lastig om kracht mee te kunnen geven.

Uiteindelijk een teleurstellend verlies voor AFC O21. De promotie ambities blijven overeind maar met twee verliespartijen kan je in deze korte competitie niet veel misstappen meer maken,…. Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard O21 op het programma.

 

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site