Nieuws - Prima oefenweek voor AFC O21 - Onder 21

8 september 2021

 In aanloop naar de tweede competitiewedstrijd tegen Spartaan ’20 speelde AFC O21 de afgelopen week 2 oefenwedstrijden.

 In Alphen werd dinsdagavond 31 augustus met 1-3 gewonnen van Alphense Boys O21.  AFC speelde tegen deze 2e divisionist een prima wedstrijd.  Er werd verzorgd en scherp gespeeld. Verdedigend werd er nagenoeg niks weggegeven. Een twijfelachtige penalty zorgde voor de tegentreffer.

 Op zaterdag 4 september was Heerenveen O21, uitkomend in de 1e Divisie,  de tegenstander. Voor Heerenveen is de O21 het tweede team achter het 1e, de kweekvijver waar de talenten worden klaargestoomd voor het grote werk in de Eredivisie.  Er speelden bij Heerenveen twee spelers mee uit Heerenveen 1 die terugkwamen van een blessure evenals oud AFC-ers Axel Schouwstra, die in AFC O17 nog furore maakte en Noah de Waal. AFC speelde scherp met veel druk en zeker ook met uitstekend middenveldspel. Ook achterin stond alles weer stevig. Heerenveen heeft in de eerste helft geen schot op doel kunnen geven. Het team zette veel druk wat regelmatig tot slordigheden in de Heerenveen defensie leidde. Dat was ook de aanleiding voor de eerste en enige treffer van dit duel. Ondanks dat AFC nog een paar hele grote kansen kreeg op meer goals bleef de stand uiteindelijk 0-1. Niet alleen een uitstekend resultaat maar vooral ook bereikt met prima voetbal.

 Zaterdag 11 september staat de tweede competitie wedstrijd van dit seizoen op de kalender tegen Spartaan ‘ 20 . Er wordt in Rotterdam afgetrapt om 14:30 uur.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site