Nieuws - AFC O21 - Zeeburgia O21 Uitslag: 4-1 - Onder 21

1 september 2021

Stukje geschreven door Zeger van Herwaarden (48), met enige regelmaat toeschouwer bij wedstrijden van AFC teams. Schrijft ook over juniorenvoetbal in Hard gras. Ooit amateurvoetbal-medewerker bij Het Parool. Heeft een boek over jeugdvoetbalcultuur in Nederland in voorbereiding. Publiceerde verder boeken over Marco van Basten, EK-kampioenen en de WK-geschiedenis van Oranje. Vindt de prestatieteams van AFC al jaren indrukwekkend. Kijkplezier verzekerd !

 

Wat een goede ploeg, dit AFC O21!

Zeeburgia, toch ook niet slecht, werd vooral in tweede helft soepel en effectief weggezet. Basiself vd thuisploeg al zwaar oké, maar ook de invallers na rust waren van uitstekend niveau. Zoals de handige nummer 20, aanvallend op het middenveld, de makkelijk passerende nummer 7 op rechtsbuiten, en ook Oliver Bieleveldt, links centraal achterin, die allemaal prima de luxe invielen. Verder, opmerkelijke youngsters in de basis: keeper oogt goed, al kreeg hij niet heel veel (moeilijks) te doen, nummer 6 centraal achterin was en bleef constant ijzersterk in de duels (bijvoorbeeld met 9 Zeeburgia), nummer 15, veelvuldig opkomende rechtsback tevens aanvoerder, verdedigend, opbouwend en aanvallend dominant vd partij, met paar gave (voor-)assists. Nummer 8 Denis Wooninck, mid-mid met uitgekiend positiespel van achteruit, rustig ad bal, komt ook voor de goal vd tegenstander, zoals bij zijn coole 3-1 na rust. Centrumspits, nr 9, gebruikt lichaam goed, sterk en getruct ad bal, gaat zowel diep als naar bal toe. Lastig te bespelen. Linksbuiten, nr 22, tenslotte: veel balgevoel, verrassende soloacties, en ook overzicht in aanval, fijne steekpass. Nummer 19, J. Roemer, die er voor hem inkwam, bleek ook geen verkeerde aanvalskracht, voetbalt wat sneller en directer, maar komt in de kleine ruimte minder tot zijn recht.

Zeeburgia zat vooral voor rust goed in de wedstrijd, was minstens gelijkwaardig aan AFC, eerst bijkomen van snelle achterstand, maar na de 1-1 voor rust het betere van het spel. Uitploeg wellicht te zeer uit evenwicht geraakt door de ongelukkig gevallen 2-1 vlak voor rust, en de 3-1 direct erna. Klap op klap kwamen de Zeeburgianen in vervolgen niet meer te boven. Niettemin, enkele knappe spelers: zoals nummer vier links centraal achterin, een uitstekende verdediger, 11 rechts voorin snelle, technische en doelgerichte aanvaller, nummer 9 sterk en balvast in de spits. Nummer 8 centraal op het middenveld liet in de eerste helft bij vlagen hetzelfde hoge niveau zien als Wooninck, zijn tegenhanger bij de thuisploeg. AFC duidelijk sterker in de breedte, en met een paar ‘topspelers’ in huis voor de O21 Divisie 3, te weten: Denis Wooninck, linksbuiten (22), inval mid-mid (20), inval rechtsbuiten (7), de rechtsback (15) en Oliver Bieleveldt, leverde een prima invalbeurt af, links centraal achterin, bekeken en met gemak spelend, en toch pas een jaar of 16, 17, meen ik.

Goed, alles bij elkaar heb ik AFC-Zeeburgia Onder 21 met veel plezier en aandacht gekeken. Smaakt naar meer, van AFC, van Zeeburgia en van het huidige O21-voetbal.

 

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site