Nieuws - Een leerzame voetbaldag ... - Ajax

13 november 2016

Op deze frisse zondagmiddag stonden weer twee krakers van formaat op het programma. Ajax, de huidige nummer 4 in de Champions League, moest het opnemen tegen Porto (nummer 5) en Manchester City (nummer 3).

De wedstrijd tegen de “Os Dragões” (de draken) is altijd een lastige, maar met een doelsaldo van -3, rook Ajax zijn kans en wilde dan ook offensief aan deze wedstrijd beginnen. Waarschijnlijk was dit ook bij onze Portugese tegenstander bekend of hadden zij gewoon de verkeerde bus genomen, maar na lang wachten kwamen zij helaas niet opdagen.

Op een ander veld was het team van Borussia Dortmund ook niet komen opdagen (waarschijnlijk in dezelfde bus gestapt …), waarop wij een vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milan konden spelen. Reglementair winnen is mooi meegenomen, maar dit kan toch niet de bedoeling van een teamsport respectievelijk competitie zijn … hopelijk zijn beide teams volgende week weer aanwezig en compleet!

De daaropvolgende wedstrijd tegen de “The Citizens” (ook wel “The Sky Blues” genoemd), werd op voorhand gevreesd. Deze sterk aanvallend ingestelde tegenstander had in de achterliggende zes wedstrijden flink gescoord. Met een doelsaldo van +28 was het voor Ajax erg belangrijk de verdediging vanaf het eerste fluit signaal goed te hebben staan. Hoewel de eerste helft van de wedstrijd goed tegenstand werd geboden, moest uiteindelijk toch het hoofd gebogen worden. Met een aantal mooie doelpunten werd uiteindelijk verloren met maar liefst 3-11.

Al met al was het weer een lekkere voetbaldag en kijken wij uit naar het treffen met Bayern Munchen en Manchester United.

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site