Nieuws - De eerste officiële wedstrijddag in de Champions League - Ajax

10 oktober 2016

Na de zomerstop en het spelen van wat vriendschappelijke wedstrijdjes in de Champions League, zijn wij dan eindelijk vandaag officieel van start gegaan met de interne competitie. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt er nu gespeeld op de zondagmiddag, in plaats van de gebruikelijke zaterdagochtend.

Team Ajax bestaat dit jaar uit Milo Cohen, Nicolas Dijkstra, Damian Jansen, Darius Kaandorp en Stein Jelles.  De begeleiding van dit team wordt verzorgd door Chris Jansen en Charel Jelles.

De eerste officiële wedstrijd van dit seizoen was voor Ajax op veld 7 tegen Celtic. Aan allebei de kanten was het duidelijk zichtbaar dat de spelers nog niet goed op elkaar waren ingesteld. Na een in het begin gelijk opgaande wedstrijd (tot 2-2), nam Celtic afstand en liepen snel uit tot 2-5. Op magistrale wijze wist Ajax op inzet toch nog langszij te komen, maar moesten in de laatste seconden toch hun meerdere erkennen; eindstand 5-6.

De volgende wedstrijd op veld 4 was tegen het altijd lastige Real Madrid. Hoewel dit team maar uit 4 spelers bestond, waarvan 3 uit het geboortejaar 2011, werd er goed tegenstand geboden. Uiteindelijk koos Real er voor om maar met 3 veldspelers te spelen en 1 vaste keeper. Helaas mocht dit niet baten en won Ajax zeer verdient met 7-4.

Komende week hebben de mannen de tijd om verder aan elkaar te wennen en op de training van komende woensdag te werken aan de techniek. Voor nu nog een fijn weekend en tot de volgende wedstrijd!

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site