Teamfoto AFC MO17-1

Teamfoto AFC MO17-1

Achterste rij v.l.n.r.: Raonah Italiaander, Frida Nodelijk, Khansae Raji, Lara Verhoef, Lizzie Hoekx, Rebecca Walker, Liv Beukema
Voorste rij v.l.n.r: Shosha Jong, Lidewij Mes, Ella Vellekoop, Robina Buffing (trainster), Anina Cohen, Sarah Peper, Yasmina Djuric

 

Klassieker

7 mei 2017

Ajax tegen Feyenoord.  Dat is in vele opzichten een passende metafoor voor AFC tegen Zwanenburg. Oók deze wedstrijd is op voorhand een klassieker. En het opvallende aan klassiekers is dat de wedstrijd vaak spannend is en het resultaat nogal onvoorspelbaar. Ook heeft het iets van een derby. Zwanenburg ligt om de hoek, en we zijn al jarenlang grote rivalen. De speelsters met een Buitenveldert verleden herkennen dit gevoel des te sterker.

Het werd een wedstrijd waarbij het spannend was vanaf de eerste minuut. Beide teams evenveel balbezit, beide teams even weinig kansen, en beide teams enthousiast aangemoedigd door vele ouders.  Maar soms gebeurt iets opmerkelijks. Eén speelster van Zwanenburg heeft een uitstekende schiettechniek, met als gevolg dat we binnen 3 minuten met 2-0 achter stonden.  Bij de limonade werd volop gedebateerd. Het leek wel een kabinetsformatie. Hoe zouden we ons wapenen tegen die schoten? Emma zou nog dichter op haar spelen. En dat gebeurde ook in de tweede helft. Haar vervanger, Flore, wist ook hoe je zoiets doet.  We hebben in de tweede helft geen enkel schot op doel gezien van deze speelster. 

De tweede helft was sowieso een kost een voor het oog. Er werd heel goed samengespeeld. Sara, Indy, en Mariah vonden elkaar blindelings op links.Ook Merijn,Yardena, en Sera speelden goed samen op rechts.  Onze keepster, Isa, had een uitstekende timing bij het uitlopen. En Lea, Noor en Malou speelden alsof ze al zo’n twintig jaar ervaring hadden in de top. Ze speelden alle drie beheerst, maakten vrijwel geen fout, en stonden hun vrouwtje. Héél belangrijk. De wedstrijd werd spannender en spannender. Er waren kleine kansjes.

En opeens was daar Indy. Als een duveltje uit een doosje scoorde ze een fantastisch doelpunt.  Zelfs de waakzamer keepster van Zwanenburg wist niet wat er gebeurde – zo snel was haar actie. De vader van Indy, Olaf, filmde deze keer niet, en het zal daarom altijd de vraag blijven of zo’n flitsende actie te snel is voor de camera.  Niemand zal het weten.  Wél stond het 1-2.  Even later was er, na samenspel met Yardena, een mooie kans voor Sera.  Ze schoot goed in maar de keepster van Zwanenburg was niet alleen uitgeslapen, ze had ook een uitstekende reactie. Nét geen 2-2. We bleven doorgaan. Wat waren we in vorm! 

Malou, Lea en Noor speelden een zelfs historische wedstrijd. Toch kon het gebeuren dat Zwanenburg met een gelukje op 1-3 kwam. Het publiek zag ook: Onrechtvaardigheid en onvoorspelbaarheid onderdeel zijn van het leven.  Bovendien speelden we zonder onze fantastische speelsters Anna, Melsa, Reneé, Shelley en Yael. Verliezen is dan niet erg. Ook goed om te weten: Het sierlijke en het creatieve beklijft; het potsierlijke en het saaie wordt snel vergeten.

Onze tweede helft was zó uitzonderlijk goed dat sommige toeschouwers – bewust of onbewust – toch die vergelijking met de tweede helft van Ajax tegen Lyon moeten hebben gemaakt. Bij onze tweede helft denken we al snel aan die weergaloze acties van Hakim Ziyech, Amin Younes, Bertrand Traoré, of Justin Kluivert. Dat zijn de herinneringen die blijven bestaan. Dat zorgt er voor dat gezonde rivaliteit geen illusie is. Dat rivaliteit juist extra energie en creativiteit vrijmaakt.

Wat hebben we een mooi seizoen gehad. Iedereen ziet nog al die mooie acties, de reddingen, de fraaie corners, en die unieke doelpunten voor zich. Deze wedstrijd had ook zulke fantastische momenten die we ons nog lang zullen herinneren.En dát maakt deze wedstrijd tegen Zwanenburg tot een echte klassieker.  

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site