Teamfoto AFC JO14-4

Teamfoto AFC JO14-4

 

Bij de strot gegrepen!

15 maart 2018

De derde wedstrijd in de Hoofdklasse alweer. Uit tegen Swift JO14-1. Het belooft spannend en vooral leerzaam te worden dit jaar!

Van de eerste wedstrijd tegen Waterwijk, een ruime 7-3 overwinning, deden we hier al verslag. Van de tweede, SDZ JO14-1 thuis, helaas niet. Helaas, omdat die match een lovend verslag had verdiend! 2-0 zege, een hele sterke teamprestatie met enkele individuele uitblinkers, een hele goede eerste, en een wat rommelige tweede helft, maar als team geen moment in gevaar geweest. En vooral: twee bijzonder mooie uitgespeelde goals, waarbij met name de 1-0 van grote schoonheid was door het vele tikken wat eraan voorafging. Opgebouwd vanuit onze eigen verdediging, diagonaal verplaatst, en vervolgens koelbloedig afgemaakt na minstens 5 verschillende balcontacten onderweg. Waarbij vooral de diepe pass vanuit het midden, buitenkantje rechts de diepte in op Angelo, het publiek deed opveren..

Waarom nog zo gedetailleerd aandacht voor die ene goal? Omdat dat tóen wel lukte, maar afgelopen zaterdag niet. Omdat, en dat schreven we al eerder, wij als team beslist geen modderfiguur zullen slaan op dit hoge niveau, maar dat we ook tegenstand van een andere, ons nog onbekende orde mogen verwachten. Nou, die hadden we zondag beslist!

Vanaf het begin was Swift de bovenliggende partij. Ze grepen ons bij de strot, en lieten nergens los. Een ingespeeld team, dat duidelijk al wat langer op dit niveau acteert. Steeds iets feller, iets sneller, tactisch slim en technisch over de hele linie al wat verder dan de onzen. 

We hielden nog best lang stand, maar konden zelf geen kansen creëren. De jongens van Swift hadden al snel in de gaten waar ons meeste gevaar vandaan zou komen, en haalden die angels er vakkundig uit. Steeds meer drongen ze ons terug. Iedereen werkte keihard. Daar valt niets op aan te merken. Maar dat was dan wel vooral om Swift van onze goal weg te houden. Het lukte niet om vanuit balverovering om te schakelen…daar was geen enkele ruimte voor.

Na een kleine 20 minuten viel de 1-0. Een diepe bal werd in het strafschopgebied mooi aangenomen, en met een fraaie kapbeweging om onze verdediger heen vrijgemaakt, om hem even mooi in de verre hoge hoek te krullen. Jammer, maar je voelde hem aankomen…

Kashif deed vanaf de bank wat hij kon. Probeerde met wat wissels bepaalde accenten te verleggen, zonder daarbij ook onze aanvallende intenties helemaal te laten varen. Da’s lastig manouvreren tegen zo’n sterke tegenstander. Je zag de gehele wedstrijd bij onze jongens dat er toch wat angst was voor de snelle voorwaartsen van Swift. In plaats van agressief naar voren, gingen we steeds meer achterin verdedigen. De ruimtes tussen verdediging en aanval werden groot….te groot…zo ook de druk op onze goal.

Even was er een kansje voor Maxim na een mooi passje van Morris. Maar ook nu weer zat de tegenstander er zo fel bovenop dat de afwerking te gehaast moest, en ruim naast zeilde. Maar Swift zette verder aan, en nog voor rust moesten we 2 goals incasseren. 3-0 achter bij de rust, da’s schrikken en ook even wennen…

Ongetwijfeld zal Kahif in de rust een positieve peptalk hebben gehouden, en misschien individueel wat aanwijzingen hebben gegeven. Maar juist tegen deze sterke tegenstander kregen we te maken met fysieke tegenslagen. Seger moest het veld verlaten na een stevige tik op zijn enkel, waaraan hij eerder dit seizoen al behoorlijk geblesseerd was geweest. Naar wij later hoorden bracht hij de rest van de middag wachtend door in het ziekenhuis. Veel sterkte Seger! Maar ook Angelo kon niet terugkeren in de tweede helft. Had in de eerste helft nog manmoedig geprobeerd de pijn in zijn knie te vergeten, maar dat was niet langer verantwoord nu. Roemer liet niets merken, maar had naar later in de week bleek al behoorlijk last van zijn been. En tot grote schrik van iedereen moest ook Pieter plotseling het veld ruimen met klachten waarvoor hij zelfs medisch consult nodig had…feit dat hij later alsnog terugkeerde zegt veel over zijn drive, maar al met al werd het nu wel een hele lastige puzzel voor de coach. Tegen zo’n sterke tegenstander was dit allemaal net iets te veel.

Het strijdplan in de tweede helft was vooral realistisch: proberen de schade te beperken. En daar verdienen de overgebleven jongens een heel groot compliment! Swift gaf niet op, en rook kansen op misschien wel een monsterzege. Maar daar wilde niemand van ons aan meewerken. Er werd geknokt om elke meter, en op knappe wijze werd het gevaar steeds meer en verder van onze goal bezworen. 

Toch viel, eigenlijk uit het niets inmiddels, de 4-0. Een mislukte voorzet zeilde wat gelukkig richting de goal. Dermate onverwacht, en een zodanige zwabberbal dat Marcelo er de handen niet goed achter kreeg. Jammer, in een tweede helft die ondanks alle tegenslagen toch al wat beter was dan de eerste. We leren snel! Was dit nog een lucky, ook het laatste wapenfeit kwam van Swift. Een hele mooie uitgespeelde aanval leidde ook nog tot een doelpunt. Eindstand 5-0 Swift. 

Afgetroefd door een ijzersterke tegenstander. En dat is geen schande! Zo ongeveer was de strekking van de woorden van Kashif en Omar in de nabespreking. Met vooral gemeende complimenten voor het keiharde werken waaraan niemand zich ontrokken had. Op naar de volgende, en dat is weer Swift…maar dan het tweede!

Mooie woorden van de coach ook: het team heeft op eigen kracht dit niveau bereikt, en we zijn bevoorrecht nu ook tegen dit soort sterke ploegen te mogen spelen. Daar moet je vooral van genieten!

Sommige ouders en misschien ook spelers waren ervan overtuigd dat het vooral de blessures bij een behoorlijk aantal spelers waren die tot deze nederlaag hadden geleid. Máár…..dat ze hebben bijgedragen aan de hoogte van de uitslag, dat zou kunnen. En dan vooral afgelezen aan het feit dat we zelf geen kansen wisten te creëren… Kansen die er normaal altijd zijn. Maar ik zag ook een tegenstander die op alle fronten vandaag gewoon iets beter was.

Dus ook na deze wedstrijd geldt het devies: gewoon doorgaan! En dan niet alleen in de wedstrijden alles geven, maar ook op de trainingen! Want we zijn niet alleen bevoorrecht door het hoge competitie niveau wat de jongens zelf afgedwongen hebben. Maar ook door een coach en een eigen trainer, die vol passie, overgave maar zeker ook plezier de lat steeds hoger leggen.  

Een trainer die zijn vrije zondagen regelmatig opgeeft om naast de coach in de dugout plaats te nemen, en het spel te analyseren. En op basis van die bevindingen steeds weer trainingen voorbereidt en geeft, die bij voldoende inzet van eenieder, van deze ploeg ongetwijfeld een stabiele hoofdklasser kunnen maken. Misschien wel een reuzendoder zelfs! Want we krijgen er nog een paar hoor…!

Komende zondag alweer de volgende test. Met Swift 1 nog vers in het geheugen, zal het aan motivatie ongetwijfeld niet ontbreken….laat Swift 2 daar nog maar een paar nachten van wakker liggen!

Tot zondag!

Willem Jan Kock
  
 
   

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site