Teamfoto AFC MO17-1

Teamfoto AFC MO17-1

Voorste rij v.l.n.r.: AnyƩley Sahadewsing, Fiene Snoek, Nick Mills (assistent-trainer), Ronald Alfred (trainer/coach), Aya El Khallare, Elaine Otten
Middelste rij v.l.n.r.: Carmen Sade, Mar Vermaire, Sanne Oliemans, Alexandra Kraan, Roosmarijn van der Toorren, Tosca Zabalza Benaran, Soraya Aaddaoui
Achterste rij v.l.n.r.:Jennerly Playfair, Tania Menso, Yasmine Worp, Shanice Muller, Fay Mills, Ayani Emanuelson

 

Pressure is a Privilege: AFC MO17-1 - Buitenveldert MO19-1

12 september 2021

Voor foto's, waarvoor dank aan Tom Pederbach van deze wedstrijd klik hier

Na 5 weken voorbereiding was het eindelijk zover om de eerste competitieve wedstrijd te spelen in de beker thuis tegen de MO19-1 van onze overburen Buitenveldert. De MO19, omdat de de MO17-1 van AFC Divisie gaat spelen en de KNVB de divisie teams in deze regio ingedeeld heeft tegen MO19 tegenstanders 1st klasse niveau. Buitenveldert had afgelopen week hun eerste bekerwestrijd met 3-1 gewonnen van Kadoelen MO17-1, een van de ploegen die ook in de MO17 divisie uitkomen.

Winst voor Buitenveldert zou meteen uitschakeling in de beker betekenen. No pressure! Toen in de ochtend onze aanvoerster zich ziek moest melden, een speelster door een blessure zich na de warming-up volledig terug moest trekken en 2 speelsters aangaven niet 100% te zijn, was het even schakelen voor iedereen.

De meiden die 10 minuten voor tijd te horen kregen dat ze op andere posities moesten spelen voerden hun taken zeer goed uit en iedereen werkte echt ontzettend hard voorelkaar. Het resultaat was veel balbezit en genoeg kansen om de leiding te kunnen nemen. Echter Buitenveldert hield zich staande. Ruststand 0-0. Het kon nog alle kanten op.

De tweede helft pakten de meiden de draad meteen goed op en bleven de druk opvoeren. Er waren wederom genoeg goede kansen om de voorsprong te nemen. De klok bleef tikken en de zenuwen hadden kunnen toeslaan. Langs de lijn was dat wel merkbaar, maar op het veld bleven de meiden gefocussed doorspelen om die openingstreffer te zoeken. En dat gebeurde .... een dieptepass op maat van Soraya stuurde Jennerly langs de linke kant. Beheerst ging ze de 16 in en ronde heerlijk af. De ontlading was groot. De meiden van AFC hielden hun hoofd koel na de aftrap, pakten hun taken meteen weer op. Gezien Buitenveldert nu op zoek moest gaan naar de gelijkmaker, onstond er meer ruimte. Jennerly benutte vanaf de linker kant de ruimte om de 16 in te sprinten.  Toen ze wilde afmaken werd aan haar shirt getrokken. Penalty. Jennerly nam de de honeurs waar en legte hem beheerd in de hoek: 2-0. En tevens de eindstand.

De meiden verdienden deze winst. Ze hebben de afgelopen weken met toewijding ernaar toegewerkt om samen als team te willen presteren op niveau. Zoals de beroemde basketbalcoach Doc Brown zei: ‘Pressure is a Privilege’. Als team moet je de druk om samen succesvol te willen zijn waarderen en omarmen. Omgaan met situaties die ineens veranderen of moeilijk zijn. Leren van fouten en meteen willen verbeteren. En natuurlijk genieten van je succes. Dat hebben ze gedaan!

Voor foto's, waarvoor dank aan Tom Pederbach van deze wedstrijd klik hier

Stand

  team G W GL V P DV DT PM
Geen stand bekend

Eigen uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend

Alle uitslagen

  datum tijd thuis uit uitslag
Geen stand bekend (voor de laatste week)

Inloggen

Gegevens vergeten?
Terug naar de site

Account aanvragen

Terug naar de site